Hej från sommargotland

Hej Hedvig, 
jag fick bara känsla (feeling- vill få bort alla engelska uttryck i språket men de tar sig in överallt) och ville lägga upp lite av de bilder jag och andra i min närhet tagit på under den senaste veckan. Har haft ett par fruktansvärt intensiva dagar bakom mig. Saker inplanerade från morgon till kväll. Ex: Vadarexkursion 8:00, jobbdag med tema 10-18, drink med kollegor 18:30, middag på restu 20:00. 
Idag är första gången på länge ligger dagen nästintill oplanerad framför mig. Men som sagt - vad har hänt sen sist:
 
Tycker den här bilden var så rolig för det är kanske så här ens liv framställs ofta: en avslappnad sidenscarf och rena vita byxor med ett glas rose. Har så svårt att identifiera mig med personen på denna bild trots att det är jag i mina vanligaste sommarkläder. 
När jag är hemma hos mor och far har vi kommit på en så himla mysig turistfri promenad perfekt för frukostpicknick. Alla älskar frukostpicknick!!
Förlåt! Men hur gullig bild på oss? Tom slant med rakhyveln för någon vecka sen och dök upp med mustasch (aldrig sett hans haka på de här tre åren). Känns som jag är ihop med en helt ny kille - så himla himla gullig. 
Så här fint är det när jag tar en kvällspromenad från husvagnen. Eller cyklar till kvällsdoppet. 
 
Och här har vi kvällsdoppet. Jag glömde min baddräkt och handduk när jag körde ner för att jobba förra veckan. Fem dagar jobb i 30 grader. (dessutom är jag alltid så smart att jag bara tar med en bh och exakta antal trosor när jag ska bo i husvagnen) Lösningen har varit sena dopp i solnedgång. På platser med noll täckning. Bara ha sig själv och sin kropp som sällskap. Ändå bra i slutändan.
 
Tom hann vara här tre mycket intensiva dagar. Samtidigt som hela släkten från Arvidsjaur. Men vi smet iväg på egna utflykter; besökte graven ovan, åkte på långa grusvägar, cyklade på smala skogsstigar och åt goda kakor bakade av snälla tanter. 
 
Nu ska jag hitta på något annat extremsomrigt. Puss love u 4 ever

Projekt: Åldrande

Hej Hedvig, 
 
Till vintern blir du 24 och jag 25. Visst känns det knäppt? Inte gammalt men en ålder. Jag styrs mycket av fantasier och drömmar, drivs framåt av dem. Den där planen jag gjorde efter gymnasiet har jag drivit igenom till punkt och pricka. Däremellan är det fritt att drömma. Har ju redan JÄTTEMYCKET men så härligt att få utveckal den värld en redan har. Det kanske är fult och barnsligt med whatever. Dreamboards har varit rätt effektivt för mig förr (och blondinbella hallå!!). 
 
Vintern om 5 år fyller jag 30. Då drömmer jag om:
(källa)
Ett hus någonstans där det finns plats för familj, kreativitet och utomhusliv. En plats som kan vara det första hemmet, utgångspunkten men som ändå tillåter ett annat liv också. 
 
(källa)
Om en får drömma helt fritt: med strandängar ner från huset. 
 
(källa)
Ett riktigt människobarn !!
 
(källa)
En hobby som tar upp mycket fritid. Det får gärna vara keramik. Har jag någonsin sagt att min mormors mamma var keramiker och hade sin första utställning på sin 90-årsdag i Genevé? Hennes verk är så orimligt snygga och sååå rätt i tiden. Ska skriva om det någon gång. 
 
 
(källa)
En stil jag känner mig bekväm och hemma i. 
 
(källa)
Och såklart drömmer jag om en trädgård.
 
+ ha ett jobb jag trivs bra med och känner att jag får utlopp för det jag verkligen gillar och min kompetens. Ständigt finnas utrymme för utveckling! Det kanske innebär att vi bor utomlands en sväng? 
 
Om 10 år är jag 35. Då drömmer jag om:
(källa)
En riktig trädgård som vi har tid att sköta och skörda från. Spara till vintern till och med.
 
(källa)
En till hund iaf. 
 
(källa)
Utföra dagliga ärenden här. Alltså vågar en drömma om deltidsboenden?
 
(källa)
Och höns: världens mysigaste.
 
(källa)
Tog även med denna bild för att ge rätt feeling. Vill att mitt liv ska vara exakt såhär- ingen press.
 
(källa)
Kanske driva eget delvis? Så att jag har ett jobb halvtid och resten av tiden ägnar jag åt egna roliga projekt. Önskar då ett kontor med bra vänner och utsikt. 
 
+ fått några fler människobarn kanske? ( beror sig på hur kul den första va ;)) om det nu blev en sådan.)
+ fortsatt fina vänner nära till hands! viktigast i livet eg. 
 
Om 25 år är jag 50:
(källa)
Ha en flock av hundar!!! Kanske addera hunduppfödning till mitt egna företag. 
 
(källa)
Samt addera oliver och torkade kryddor och annat? Som jag skördar i vårt lilla lilla hus i ett varmare land; som vi i första hand köpt för de bra träden i den lilla trädgård. Hit kan vi fly när det är som mörkast i vårt hus på landet. Känner dock en oro över denna dröm; tänker på att det är viktigt  att inte känna typ att en roffat åt och bara tagit för sig genom livet? Lol. Säger ändå så mycket att jag inte ens tillåter mig själv att drömma så stort i en dreamboard. 
 
(källa)
Men ha tid att vårda relationer och må bra i dem. Viktigt!
 
(källa)
Och emellan bara njuta. Lära mig njuta? Bra livsmål ändå.  
 
(källa)
Vill också se ut som Diane Keaton i Hemma i Hampstead. OBS vet att hon är 70 men tänker att detta håller for life när en kommit dit. obs 2: jättedålig film men ändå sevärd pga Diane Keatons bra kläder. 
 
Sammanfattning
+ Har väldigt lite ambitioner att resa. Är inte så intresserad av det. Stannar gärna någonstans längre istället. 
+ Längtar efter ett utmanande jobb som tillåter stor frihet och flexibilitet. Men som även kanske kan tar mig någonstans? Flera inkomstkällor som tillåter olika sysslor?
+ Vänner, partner och djur! LIVET!
+ En trädgård! Ett hus! Natur!
 
Kan inte du svara med något liknande? Vi ses så sällan så jag vet inte längre vad du drömmer om?
/Hanna

Projekt: Sommarlov

Såhär skrev jag i ett utkast till dig från den åttonde juni tidigt på morgonen:
 
Jag har börjat sommarjobba. Ska bo i en husvagn hela sommaren och åka hem till Gammelgarn på helgerna. Mår så bra av att vara här. Kan andas. Det känns nästan onaturligt att sätta sig vid datorn när det skett av tvång innan 7 varje morgon det senaste året.
 
Vaknar av mig själv vid 6-tiden och sitter ensam vid köksbordet. Läser i en gammal helgdel i Gotlands Allehanda om två systrar som reste till Zanzibar på 80-talet efter uppväxten på Gotska Sandön. Kände att jag, precis som de gjort, också ville starta ett hotell tillsammans med bybor på en avlägsen plats. Skriver in Stugvärd STF i google. Testar PHD Landscape Architechture Germany. Skriver bara Andalusien. Jag som inte velat röra på mig på länge vill nu bara det. Dagdrömma. Kanske finns det tid nu och då representerar drömmeriet återkommenade energi. Kanske är det den oro som ofta i river i en och som kommer ur tvivel på den egna livssituationen. Än kan jag inte avögra. 
 
Nu har det snart gått en månad sen jag skrev det där ovan. Jag lider ju av myror i benen. Alltid projekt. Så många bollar i luften som möjligt. Önskar ibland det bara gick att koppla bort. Jobbar; kokar körbärssylt; går ut på promenad; kokar blåbärssylt; kokar rödvinbärssaft; går på promenad. Jag vill njuta av sommarlovet. Försöker fånga sommaren i fysiska minnen: kalla dopp, stanna cykeln för att se de brandgula kungsfåglarna leka i buskarna. Jag försöker att låta mig själv vara kreativ utan att vara produktiv. Lära mig njuta av blommorna utan att plocka, arrangera och placera dem. 
 
På jobbet har håller jag dagligen i guidade turer. Väddklint, gulmåra, smällglim, färgkulla. Visar barn hur de ska klämma sönder johannesörtens knoppar. Kupar händerna så att de kan se flugblomstrets blommor tydligt avteckna sig mot handflatorna.  
 
Tvättar håret en gång i veckan. Kanske duschar lite för sällan. Använder samma bomullströjor dag efter dag. Jeans till det. Ja, utom senaste veckan efter att jag brände mig på låren från min första och hittills enda stranddag. 
 
Ingos mustascher har blekts i solen. Nu ligger han, den trygga punkten, bredvid mig. Vid mina fötter liggar Elsa. Äter snabbt de popcorn som jag råkar tappa. 
 
Jag längtar till att du ska komma hit. Ser fram emot att se dig i ögonen och känna att det finns tid för varandra. 

RSS 2.0