Ett februarimeddelande

Kära Hedvig,

 

Allt är fint här i Malmö; för det var väl så vi tänkte när vi startade den här bloggen en gång i tiden. Det var tänkt som en plattform där vi kunde prata med varandra, hänga med i vardagen när vi bodde så långt isär. Nu är det snart 7 år sedan vi bodde på samma ort. Det är många år att glida isär, återuppta, sakna, glömma, minnas på.

Jag skriver det här delvis för att jag saknar dig, delvis för att jag saknar att skriva. Det jag vill åstadkomma är inte ett återskapande av vår mötesplats, det vore väl för väl. Men fint vore också om du svarade här någon gång. Att se bilder och inte bara ord i en chatt - sammansatta meningar av ditt liv jag inte besökt i en storstad långt bort i ett annat land. Men så länge skriver jag på, på om saker jag har i huvudet som jag önskar att jag kunde ventilera med dig. Saker jag tänkt på på senaste, saker som Bruno Tauts färgsättningars genialitet, godhet och självförverkligande (jag har genomgått en typ av tonårskrisartad inre resa senaste månaderna - kanske jag går tillbaka i barndom genom att leta mig hit), samt min eviga längtan efter frisk luft och skönhet i natur.

 

Jag tänker att vi tar det i ordning, så du och kanske någon som bara råkar läsa som av slump, vet var i livet mitt liv är:

 

Jag stelnade till när jag kom över ovan blogg för drygt ett år sedan, trodde ärligt och pass självupptagen som jag är att det var ett skämt riktat till mig. Om jag skrivit en blogg idag hade jag beskrivit den och mig i text och bild exakt såhär, tänkte jag. Anledningen till att jag vill prata om trädgård är för att sen vi flyttade ifrån varandra är det nästan allt jag gjort. Jag har läst en praktiskt trädgårdsutbildning, pluggat till något som heter trädgårdsingenjör och nu en master i landskapsarkitektur. Allt jag gör, lever, andas är trädgård och allt därimellan. Jag vill berätta och visa dig skönheten i de torkade växter jag plockade på strandängen idag och det som blommor nu om vi tittar riktigt nära. Men jag lovar att detta inte bara ska handla om trädgård, Hedvig, främst för att jag inte har en. Men kanske kan vi prata om trädgården som i min eviga längtan efter frisk luft och skönhet i natur.

Och jag vill  prata om min familj, min vuxenfamilj som jag skapat mig. Som består av två vuxna människor, alltså jag och Tom, och två fina små djur - katten Elsa och hunden Ingo. Och att jag lever ett vuxet liv i bostadsrätt med väggkalender. 

 
Och jag vill skriva om Malmö för jag trivs så jävla bra i Malmö trots min eviga längtan efter frisk luft och skönhet i natur. Jag vägrar att säga att det är för alla roliga poddar och närheten till Köpenhamn; jag säger att det är havet, kreativiteten och okreddigheten. 
 
Jag vill att du ska lära känna mina vänner. Och följa med på alla de resor som jag kände var helt livsomvälvande förra året. 
 
Kanske kan jag skriva lite om markbeläggning också. Och om arkitektur. 
 
 
Om kulturvård och kulturarv. Om kläder och att jag fortfarande färgar ögonbrynen lika ofta. Och den där bostadsrätten jag nämnde så snabbt. Den vill jag skriva om för ingen orkar nog längre lyssna, jag har pratat till deras öron blött, om gråblå nyanser på laminat och dörrhandtag i teak. Jag har så jävla mycket bra ideér som jag vill att du ska höra. 
 
Jag vill skriva för att minnas och komma ihåg, hur fint och värdefullt livet är. Hur mycket jag gillar er jag skriver om. Hur fina saker jag får se. Jag vill också skriva för att du ska se, Hedvig, att du ska hejja på mitt liv.
Såklart vill jag också dokumentera min eviga längtan efter frisk luft och skönhet i natur.
 
På återseende min vän!
/Hanna

Kommentarer
Postat av: freya

hanna! <3 <3 <3

2018-02-10 @ 12:27:21
Postat av: freya

hanna! <3 <3 <3

Svar: Freya!!!!!!!!! <3
hannaohedvig.blogg.se

2018-02-10 @ 12:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0