Känn dig extra säker och trygg

I vintras ombads jag tycka till om ett av sveriges stora tampongföretags nya ideer på reklamfilmer. Det hela slutade med att jag enbart besvarade deras frågor med ett två sidor långt mail om vilken felaktig syn de framställer kvinnans kropp. Varför skulle jag vilja köpa något i en plastig lila förpackning med en sammanhängande reklmafilm bestående av ett gäng brudar som åker rollerblades iförda rosa hotpants och ändå "känner sig fräscha". (Ja det är sant, det här var ett av förslagen!!!) Efter att ha skrivit dessa sidor i ilska insåg jag att jag kan ju inte köpa fler tamponger.   
 
 
Senaste månaderna har jag predikat för alla tjejkompisar, kvinnliga kollegor och brudar som frågat inne på damtoan efter tampong om menskoppen. En sån fantastiskt intelligent uppfinning. Både tamponger och bindor är dåligt för både kroppen och naturen. En produkt som kan hålla upp till tio år istället för att en ska kasta all denna onödig papper och plast. Till produktionen av ett kilo bomull går det upp till 29 000 liter vatten, tänk på det nästa gång du köper tamponger. 
 
Nä nu, jag har verkligen frälst. Glömmer bort att jag har mens. Allt är så praktiktiskt helt plötsligt. Jag har framför allt tidigare upplevt en obehagskänsla främst efter mens tidigera. Nu är allt i sin ordning alltid, jämt och ständigt, inga konstigheter. 
 
På tal om mens! Om det mot förmodan är någon där ute som inte hört Liv Strömquist sommarprat än finns det här:
Lyssna: Liv Strömquist
/Hanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0