Inte en annan festival, utan vi var medival

Vecka 42 varje år så annordnas ju Medeltidsveckan på Gotland. Förra året var åkte jag och mamma till röda korset för att hitta en klänning till henne eftersom hon står vid deras stånd under veckan. Det slutade med att vi kom hem med en klänning till mig med. Där och då fick jag den storslagna idén att annordna en medeltidsfest. Ett sånt jävla slit men det blev av nu för kanske två månader sen. 
Hur mycket mat som helst (bad om ursäkt över att servera potatis ca 1000 gånger) och fri gotlandsdricke. Drickan hade Petter och jag bryggt några veckor innan. Det är alltså en gotländsk alkoholhaltig dryck från forna dar som ger jordens värsta baksmälla. Vi hade sockrat den saftigt så folk gick verkligen bananas efter bara några stop.  
Det var noga med att folk skulle ta med sig egna dryckesstop. Blev verkligen överraskad över att folk faktiskt hade med sig och var ordentligt jävliga bra utklädda allihopa.
Vissa hade till och med täljt svärd! 
 
*Jag under välkomsttal*
Fanny och Karin hade annordnat med lekar.
 
Lukas föräldrar har Katthamra gård där vi bor så vi hade aboslut bästa lokalen/omgivningen för att leka medeltida. När folk gick förbi skrek alla "time travellers!".
Hedvig är hon i mitten med röd munkkappa. Sen kom massa till medetidare som jobbat fram tills solnedgång och mungigan byttes mot gamla hits. Crazy times 
 
Alla bilder är Fannys- tackar och bockar. 
//Hanna
 

Kommentarer
Postat av: s

Hej! Vore kul att se en guide till att flytta till berlin! Vill höra mer om ditt berlin-liv! funderar nämligen att flytta dit nästa sommar och kirra praktik.

2013-10-26 @ 18:45:05
Postat av: julia

haha, fantastiskt ju!

2013-11-07 @ 09:30:37
URL: http://ohhboy.blogg.se
Postat av: julia

haha, fantastiskt ju!

2013-11-07 @ 09:30:38
URL: http://ohhboy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0