Alltså!!!

Jag vill ha allting här:
Trist att en klänning kostar 10000 :(( 

Inte en annan festival, utan vi var medival

Vecka 42 varje år så annordnas ju Medeltidsveckan på Gotland. Förra året var åkte jag och mamma till röda korset för att hitta en klänning till henne eftersom hon står vid deras stånd under veckan. Det slutade med att vi kom hem med en klänning till mig med. Där och då fick jag den storslagna idén att annordna en medeltidsfest. Ett sånt jävla slit men det blev av nu för kanske två månader sen. 
Hur mycket mat som helst (bad om ursäkt över att servera potatis ca 1000 gånger) och fri gotlandsdricke. Drickan hade Petter och jag bryggt några veckor innan. Det är alltså en gotländsk alkoholhaltig dryck från forna dar som ger jordens värsta baksmälla. Vi hade sockrat den saftigt så folk gick verkligen bananas efter bara några stop.  
Det var noga med att folk skulle ta med sig egna dryckesstop. Blev verkligen överraskad över att folk faktiskt hade med sig och var ordentligt jävliga bra utklädda allihopa.
Vissa hade till och med täljt svärd! 
 
*Jag under välkomsttal*
Fanny och Karin hade annordnat med lekar.
 
Lukas föräldrar har Katthamra gård där vi bor så vi hade aboslut bästa lokalen/omgivningen för att leka medeltida. När folk gick förbi skrek alla "time travellers!".
Hedvig är hon i mitten med röd munkkappa. Sen kom massa till medetidare som jobbat fram tills solnedgång och mungigan byttes mot gamla hits. Crazy times 
 
Alla bilder är Fannys- tackar och bockar. 
//Hanna
 

Hejsanhejhej

Hejhej!
Nu när Hanna har börjat synas här titt som tätt igen så blir jag något inspirerad till att göra det samma. Okej, det har jag sagt minst tio gånger nu så jag tänker inte lova mig själv (eller er) någon vidare uppdatering.
I allafall så har jag de senaste kvällarna lidit utav stickande bakom ögonen och en extrem hjärtevärk över att jag snart faktiskt bara her en ynka termin kvar på min underbara skola. Sen är det hejdå till det här livet och gud vet vad det skall bli av mig sen? DÄRFÖR funderar jag starkt på att ta med min kamera ned nu när jag går på lov och börja dokumentera min sista tid i vackraste lilla Båstad och Apelrydsskolan.

För att inte tråka ut er med långa kärleksförklaringar om hur bra det är här så tänker jag istället visa några "DÖ-ROLIGA" bilder från det senaste...6-9 (?) månaderna ur min photo both. I väntan på bättre tider så att säga!

I vår förra lägenhet dåra. Alla <3 dag! Jag, Moa och Filippa var på obligatorisk trippeldejt i Helsingborg. (DisasterDate)
Någon dag senare så gick all el i huset vi bodde i (och bor i fortfarande dåra, fast i andra lägenheter). Denna lägenhet har antagligen noll isolering, det var -20 ute och hyresvärden orkade inte komma och fixa problemet på cirka 2 dygn. Såhär såg jag ut då jag åt frukost, har aldrig känt sådan misär. Trodde jag skulle uppleva någon sorts Titanic (fast utan vattnet och båten och allt det där).
 
Jag och fille på någon lektion i tvåran. Stjärthakan!!!
Jag har minst 20 "fota ner i halsen" (eller i detta fall=ett mindre lyckat försök till det) på datorn och ännu fler på mobilen, då även i blixtformat och inzoomning på mina stackars halsmandlar. Detta året har jag nämligen haft mer problem med mina halsflusser/halsflussar (?) än vad jag brukar ha. Så illa att jag kanske skall cutta bort mina mandlar snart. Dessa bilder är i allafall försök att undersöka mig själv! (Och bilderna är legendariska!! igensvullen hals och GIGANTISKA varblåsor.
Sommarlov, Stockholm och FF ;). Skulle kunna ha varit sliten efter en storslagen hemmafest men istället var jag patetiskt, sjukligt, dunderbakfull efter bara två öl kvällen innan (Jag hade blivit uttorkad utav solen och fått vätskebrist säger mamma).
Första natten i min nya lägenhet. Bor i en egen i samma hus som förut, med mina bästa vänner bara en trappa upp. Perfekt! Då kan jag vara ifred då jag vill det men oftast är jag uppe hos dem ändå <3.
Här är i allafall sista sommarlovsnatten och jag är något berusad och VÄLDIGT glad.
Efter endast 3 h sömn = inte lika glad.
Ritar en kollektion regnkläder (skolgrejs) och såhär ser jag ut då jag försöker fota för att kunna rita av hur en glad tjej ser ut när hon håller ett paraply i ena handen och känner på regnet med den andra. (Ni ser lite utav min lägenhet också).
Skola. Moa där bak.

Här är jag i påväg till min mormors begravning. Nu kanske ni tycker att jag ser lite okänsligt glad ut men hon var gammal och väldigt dement. (Självklart grät jag på cermonin och jag älskade henne något enormt). Praktiskt nog ägde begravningen rum i Båstad Kyrka eftersom att mormor bodde här så hela släkten kom från olika delar av Sverige, lite mysigt med tanke på hur sällan jag ser alla.
Mina halsmandlar svullnade upp igen och min haka försvann lite 
Vår klass gillar att klä ut oss så vi har temadagar ibland. Här skulle man vara klädd i enbart en färg.
Okej. Ni får tycka att denna maskeradoutfit är den mest osmakliga någonsin för det är den typ! vi hade halloweenfest i huset och vi bestämde att teamt skulle vara lite mer åt....ni vet...Mean Girls halloween. Alla är väl lite sugna på butteriks budget porrstjärnedräkter?
Nu ser det ut som om jag bara har Fille i mitt liv. Det är inte riktigt helt stant, fast nästan.

Det var det för ikväll! Som ni säkert märkte så har jag bara bilder på mig själv <3 (på min dator dåra).
Kommer snart tillbaka, hoppas jag!!
// Hedvig


 
 
 
 
 

Agnes hälsade på!

En av mina bästa vänner Agnes var här över helgen. Har saknat henne så himla mycket. Hon är en sån där människa som gör så himla mycket så de gånger jag har varit i sverige sen jag flyttade har det hon befunnit sig någon annanstans i världen. Därför blev mötet mellan oss 13 månader sen sist rätt känslosamt. Det är fantastiskt att sitta och pratade om vad som har hänt det senaste året där båda har gjort och upplevt så mycket att en tycker att vi båda borde förändrats eller glidit isär utan istället inse att det är minst lika bra som när vi umgicks som mest vid 16års ålder. 
 
Vi har haft det fantastiskt verkligen. Och jag var så tacksam att hon ville se var jag varit nu såhär länge och varför jag älskar den här staden. Det är skoj att visa något en tycker om för någon annan en tycker ännu mer om. 
En sovmorgon. 
Vi turistade lite. För det är fett kul att turista och vara seriösa och prata historia istället för att leka kurragömma mellan stenblocken. 
Har haft det så bra. Mår så bra efter den här helgen. Saknar Agnes lite mer. Insåg genom Agnes vad jag verkligen saknat hemma. Skrev 13 mejl när hon åkt i måndags kväll till familj och vänner och förklarade att jag saknade dem. 
Agnes instabilder förresten. Så himla skönt med nån som fotar åt en.....

Den månaden jag spenderade på en bondgård

I aprilmånad i år åkte jag på vad som kallas wwoof:ing. Jag åkte alltså till en helt månad till en bondgård i södra tyskland. Alla borde verkligen prova på att wwoof:a men kanske ta med en kompis eller kolla i förväg att det kommer vara andra där. Jag hamnade med en gammal kvinna och hennes medelålders son. 
Landskapet i södra Tyskland är verkligen fantastiskt. Jag kan säga att det inte är kul att cykla i dessa områden, bara backar raka vägen upp på en kulle eller ner. Men vackert att titta på och trevligt att vandra i. 
 
Såhär såg mitt rum ut. Rummet hade en tillhörande katt som jag nu inte kan minnas namnet på. Det var jättejobbigt för mig som har ordentlig allergi. Mot slutat gav jag upp helt enkelt och dubblade bara min allergimedicinsdos. 
 
Det fanns självklart en massa djur. Grisar, lamm, kor, gäss, höns och några katter. Den här vistelsen var fantastisk på många sätt, delvis för att jag insåg att nä jag vill inte jobba med djur och jo jag vill jobba med växter.
På översta bilden är en kulting på ett halvår. På mellanbilden ser ni Maxi när han skulle in för slakt och sista är det hus där djuren väntar på att få dödas. Jag tycker inte det är fel att äta kött. Däremot är det med största sannorlikhet fel att äta det kött som en äter. Jag äter vanligtvis enbart fiskkött men Maxi kunde jag äta med gott samvete. 10 år gammal, med ett fantastiskt liv bakom sig. Däremot skulle jag aldrig vilja titta åt en av köttbitarna på sista bilden. För det är här allt blev jobbigt, och det är här det blir jobbigt att skriva om det. Jag drabbades av panik när jag såg dem med brutna kroppsdelar, bara låg utslagna på golvet. Som låg där i sitt eget urin med olika siffror sprayade på sina inte ens ett år gamla ryggar. 
 
Nu till något trevligare. På mornarna matades de två lammungar som behövde det med flaska. Så himla små och mjuka. Letade efter flaskan sen när den var slut. Provade sig fram genom att suga på allt inom räckhåll. 
 
Titta vad fina tvillingarna är/var.
Här får en en uppfattning om byn. Det finns liksom ingen tomt som i sverige mellan husen i bonnbyarna. De ligger istället tätt och bakom sen ligger vardera hems åker. 
 
Hela vistelsen var fantastisk på många sätt även om jag mest fokuserade där på datumet jag skulle åka hem. Jag uppskattar verkligen landsbyggden, nya lärdomar och lugnet. Men det blev lite för ensamt. På eftermiddagarna när jag jobbat de där dagliga 5 timmarna tog jag promenader. De blev sällan kortare än två timmar. Vissa dagar gjorde jag längre vandringar helt ensam som blev uppåt 5/6 timmar. 
Såhär såg min vanliga promenadstig ut när jag anlände i början av månaden. 
Och såhär grön var den 4 veckor senare. 
Något som är intressant med tysk natur i jämförelse med svensk är något jag ständigt hört men aldrig förstått innebörden av. Att vi svenskar ska uppskatta hur orört vårt landskap är. Herrejesus vi ska vara så TACKSAMMA på riktigt. Jag höll på att bli tokig av känslan att allt kändes så smutsigt, att aldrig få vara riktigt ensam för mitt där bland träden dyker plötsligt en cementerad stig upp och medvetenheten om att fler människor än djur passerar här. Längtan efter riktig natur blev större av att vistat i skogen. 
Nu till maten: mycket intressant. Jag slogs mest av hur de blandar kolhydrater med kolhydrater, något de flesta svenskar ba 
Först frukost klockan 9 bestående av vad som fanns, lunch klockan 13 vilket var ungefär pasta med potatismos och sen vart det inget mer. Allt med apfelsaft!! 
 
Saker jag fick ut av detta:
* Lärde mig ta hand om stalldjur
* Insikten om att  jag faktiskt är jätteallergisk mot alla djur
* Fick massa insikter om mitt liv/mig själv/livssituation
* Att jag är rätt renlig med tanke på att ingen brydde sig när katten kissade bredvid brödrosten under lunchen (!!)
* Jag har fantastisk uthållighet
* Insikten om att jag klarar mig prima utan internet
 
Nu kommer jag inte på något mer. När jag kom hem festade jag i en och en halv månad. Bara went cray cray för att få ut allt. Sen fick jag lite ångest över min livsstil och åkte till sverige en stund. Någon är visst aldrig nöjd...
 
/Hanna

Hemnetfynd

100 000 i Björneborg
 
95 000 i Råhällan
 
350 000 i Tovhulta
 
 
300 000 i Kölsillre
 
580 000 i Hofors
 
/Hanna
 

Känn dig extra säker och trygg

I vintras ombads jag tycka till om ett av sveriges stora tampongföretags nya ideer på reklamfilmer. Det hela slutade med att jag enbart besvarade deras frågor med ett två sidor långt mail om vilken felaktig syn de framställer kvinnans kropp. Varför skulle jag vilja köpa något i en plastig lila förpackning med en sammanhängande reklmafilm bestående av ett gäng brudar som åker rollerblades iförda rosa hotpants och ändå "känner sig fräscha". (Ja det är sant, det här var ett av förslagen!!!) Efter att ha skrivit dessa sidor i ilska insåg jag att jag kan ju inte köpa fler tamponger.   
 
 
Senaste månaderna har jag predikat för alla tjejkompisar, kvinnliga kollegor och brudar som frågat inne på damtoan efter tampong om menskoppen. En sån fantastiskt intelligent uppfinning. Både tamponger och bindor är dåligt för både kroppen och naturen. En produkt som kan hålla upp till tio år istället för att en ska kasta all denna onödig papper och plast. Till produktionen av ett kilo bomull går det upp till 29 000 liter vatten, tänk på det nästa gång du köper tamponger. 
 
Nä nu, jag har verkligen frälst. Glömmer bort att jag har mens. Allt är så praktiktiskt helt plötsligt. Jag har framför allt tidigare upplevt en obehagskänsla främst efter mens tidigera. Nu är allt i sin ordning alltid, jämt och ständigt, inga konstigheter. 
 
På tal om mens! Om det mot förmodan är någon där ute som inte hört Liv Strömquist sommarprat än finns det här:
Lyssna: Liv Strömquist
/Hanna

Haha titta har en kamera!!!

Precis som titeln säger (även om den inte är där för smarta jag har trollat bort med massa htmltjossan som gud vet vart de kunskaperna både kom ifrån och sedan tog vägen) har jag en kamera!! Freya, som jag bor med, har lånat ut sin. Det är så skoj.
Nu till min fantastiska dag. Jag vaknade jag upp med massa ögongegg och låg som en zombie framför harry potter och fenixorden tills min hals slutade göra så pass ont att jag stackars lilla jag kunde laga lunch.
Det blev vad det ofta blir när jag inte har någon mat hemma: fried rice. Idag blev det med aubergine, ingefära, morot, vitkål och lime. Gött gött.
Får för övrigt ofta höra att jag verkligen är master på att göra vettiga mat utav en för andra ögon tom kyl och därför har jag bestämt mig för att framöver göra en liten följetong med mattema ung/fattig/lätt/fett gott. Mer om det en annan dag. 
 
Det här är alltså utsikten från mitt rum. Är supertaggad på att mina små blommor ska slå ut nån dag. Och nästan vecka kan jag lägga i ett ekollon i min ekollonvas. Hurra!
 
Ja efter timmar på soffan och mycket hostande promenerade jag till Mortizplatz där det finns världens bästa pysselbutik Modulor (**tips**). Mötte Freya som tagit u-bahn och strosade runt tills att allt hade klämts på.
Jag fastnar ofta på presentinslagningsdelen. Tyskar är helt tokiga i presentpapper och detta köps i engångsform, alltså ett papper i fint material för en inslagning, stor som en affisch. Dessa papper är otroligt fina många gånger och påminner inte helt överraskande om just posters. Ett superbra tips för den som vill ha en färgklick på sina tomma väggar för en tvåeura (**tips**). 
 
Sen tog vi en promenix i Prinzessingarten på andra sidan gatan. Här stod ett hus innan kriget och nu har folk gått ihop och helt enkelt gjort om plätten till en trädgård. Så himla trevligt, vill bara stanna för alltid. Det finns både fussball och drick - och matavdelning. 
 
Sen var tanken att bara promenera hem. Men då vi passerade Santa Maria insåg vi att idag är tisdag vilket innebär att tacos och tequilashots är en euro styck (**tips**). Vid såna tillfällen är det bara att glömma att en är sjuk.
 
 
Berlin blir en sån annan stad så fort hösten kommer, turisterna åkt för säsongen och träden börjar tappa sina löv. Får en sådan stark längtan efter skog och ordentligt frisk luft. Jag känner mig som någon i en tv-serie som bara inte kan bestämma mig för vem jag faktiskt är kär i, fast i det här fallet handlar det om staden eller landet. 
 
 
/Hanna
 
ps. 
Uppdatering förresten på love-of-my-life-fronten är ingen. Klockan har passerat tolv. Fasen funderade på att snabbt skapa ett matchkonto och hålla tummarna för snabb respons. Yes i guess it's over. 

8 oktober

 
Idag är 8 oktober och i mitt horoskop denna månad stod det att jag ska träffa mitt livs kärlek just idag. Letade hela vägen hem precis. Än så länge har inget skett. 
 
 

galet va

 
Har försökt vända på denna bild i 30 minuter nu??!!!!!!
 
 

Tvåan på gymnsiet

Hej hej satt å letade efter bilder till diverse julklappar i gamla goa iphoto. Det som slog mig va helt enkelt herre jesus vilket år jag hade där i tvåan. Helt klart min babeigaste so far. Nu ska vi titta på lite bilder enbart på mig i kronologisk ordning:
Här är jag på min första skoldag i andra ring. Hade en jättefin sjömansklänning som tillhör Hedvig. Var toknervös och firade med en camel på strings uteservering. Överlevde!! Tror jag kan även ha druckit en kaffe.... 
 
Jag och Astrid samåkte varje dag till skolan. Gillade att ha flätor i håret sådär eftersom jag hade en sån där jävla 60-talslugg som hängde i ögonen. Slutade med det thank god efter ett tag då jag insåg mitt fashion mistake. Ovanför är jag på morronen = brukade sitta på denna lite mer undangömda bänk så att jag kunde ta en morroncigg utan att stöta ihop med föräldrarkompisar. 
Jag och Astrid samåkte varje dag från skolan. Ovanför är jag på eftermiddan = gla för sittplats + mys med de gamla vagnarna. 
 
Snuttiplutti så tunna ben. Tänk va en var ju mindre på alla sätt på den tiden.....Betyder: inte en enda kjol en kommande inlägg går längre över min rumpa. Jag känner = good work :)
 
Härlig jag är va! :D Höstiga färger på höstiga färger. Precis som jag själv - lagar på lager av godsaker. 
 
Notera clip-on-örhängen eftersom jag tog hål 5 månader efter min artonårsdag. Trodde på riktigt att de leggade. Hur cool är jag på en skala 9-10?
 
Här är jag och min kompis Ralf. Han jobbar på destination gotland så han går för det mesta runt i sina jobbarbrallor och jag har för det mesta på mig den jacka november-april när ingen fotar. 
 
 
Alltså plutt! Springer bakom mamma å pappa på stranden och fotar. "så vackert ljus" 
 
 
 
Här är dagen jag fyllde 17. Det sjuka är att det inte är så länge sen!!!!!! Satt och chitchatta med en kompis som är trettio igår och hon ba "ja sånt kunde en göra vid 16" och båda ba höhöhöhöhö innan jag insåg att det är 3 år sen. 
Posepic som jag vid fototillfälle aldrig skulle hamna online. Men gillar verkligen den här outfiten. Det där är fortfarande mitt bästa läppstift *smack*
Här skulle jag och min äldsta brorsa på släktkalas. Minns att jag på vägen hem på tunnelbanan sa efter att vi suttit tysta apalänge "lova mig att vi aldrig blir sådär. att vi alltid ska vara jättetighta. att våra barn ska vara vänner och älska varandra". Felix ba "alltså man kan inte tvinga barn att vara vänner" <----- idiot
Ska vi tala om vilken TRENDIG frisyr jag hade på denna tid. Bockar av allt på checklistan: en trendig 60-talslugg ala 2013 och hipp lång utväxt ala 2012. Jag har alltid varit så före min tid :D 
 
Hade aldrig i hela mitt sjuttonåriga liv färgat håret och så baaa jag är sååå trött på det där råttiga. Biggest mistake of my life ser jag såhär i efterhand. Först de senaste månaderna har jag låtit min naturliga färg växa ut och guess what den där exakt lika fin som på bild 1 i detta inlägg. På denna bild käkar jag en prinsesstårta som det stod "hedvig 16" på. 
Ser så pyttig ut. Ynklig, vill bara krama mig själv. Ser ut som att mina små armar inte orkar hålla i den stora iphone 3Gsen. 
Ser ni Selmas svans?
 
*Casual* Hehehe den där kjolen är typ lika stor som två genomsnittliga handflator.
 
Så himla gosig. Varför hade jag inte typ 15 pojkvänner? Tyvärr var jag hopplöst i matteläraren i skolan. Tyvärr hade jag redan gjort all matte. Tyvärr betydde det att jag gick på matte b lektioner trots att tentat kursen ett halvår tidigare. Tyvärr slutade det med att han bad mig att sluta gå på lektionerna. 
 
Typisk sån bild jag vet att jag satt och tänkte följande saker när jag såg vintern 2011: åååååh nääää vad jag är ful jag vill ba döööö min näsa är såååå stoooor buhuuhuhu. Hösten 2013: Awww ska jag visa min barn vilken snygg tonåring jag var"
 
Enda bilden som får mig att vilja färga håret igen. Och varje gång jag ser khaleesi:
 
 
Tyckte dessa bilder var superpiniga att ha tagit men visst är jag babeig här? Hade någon slags allergiattack den där dan som gjorde att ögonen bara rann å rann. Vill ha den där klänningen *hint* 
 
Så intetsägande bild, varför?? 
Det där var min absoluta favoritkjol. När jag råkade hitta den i somras trodde jag det var ett barn/dock-plagg. Grattis alla ni hade turen att se min röv under de där åren! Och jag som elak-tonårsdotter-hånskrattar-åt-sin-mor-skrattade åt mamma som försökte tvinga på mamelucker. 
 
Sexig blick.  :D Påskafton som vanligtvis är en av mina favoritdagar på året detta år var ganska hemsk. 
 
Badade första april det året :oooo!!!!! 
 
Sen klippte jag håret så att folk skulle kunna bli ännu mer förvirrade vem som vem utav mig och hedvig. Jag älskar att matcha :) 
 
Här är jag utklädd. Brukade ha den där toppen i sexan och blir supermegaglad om nån kille tittade ner i klyfan. Det är så himla hemskt. Får ont i magen. 
 
Jag gick i bildklass ju!! 
 
Och en sista go å gla bild på mig. Var på toppenhumör den där dan...........................
 
Det var det!!! 
----
Jag har varit superpeppad på att blogga men eftersom den teknik jag har tillgång till är begränsad. För tillfället knappar jag på en dator som jag ger tops två månader till, har en gammal nokiatelefon som saknar kamera och tappade kameran i backen en sista gång förra sommaren. Funderar på att starta en fond "låt mig inte förvandlas till grottmänniska" men å andra sidan trivs jag rätt bra som det där. Typ 3 personer vet ens om att jag har en telefon eftersom jag ljugit om det och påstått det vara så med anledning att det är superskönt att vara helt okontaktbar. Men det kan ju samtidigt vara skoj att dokumentera livet i ett annat land än sverige. Ja livet hörni....
 
/Hanna
 

RSS 2.0