Mitt hem

Idag tänkte jag att jag skulle visa lite bilder från mitt rum. Jag har slitit som ett djur för att inreda mina 16 kvadrat för nästan ingenting. I Berlin finns nämligen inget som Myrorna för billiga möbler och alla loppisar är så överprisade att jag får rysningar bara av tanken. Istället gäller det att fynda på gatan, åka till IKEA och våga vara kreativ med sakerna och leta på nätet.
 
Jag bor i ett kollektiv Friedrichshain tillsammans med fyra andra personer. Lägenheten har varit ett kollektiv i över 10 år vilket verkligen märks. På väggarna i hallen har folk målat tidigare kollektivsmedlemmar, köket är överfyllt av knasiga saker och alla rum har minst en vägg i en underlig färg (jag har en fruktansvärd lila vägg som jag ignorerar helt). Vi samlas ofta i köket på kvällarna, dricker öl och spelar kort. 
 
 
Min säng och madress köpte jag på craigslist (blocket) utan att läsa titeln "IMPORTENT PIECE OF WOOD MISSING" och ba nice. Pappa var nere i höstas och bygggde ihop sängen med farmors gamla resväska. Än har den hållt i alla fall. Överkastet köpte jag precis på Humana och det var så dyrt att jag inte kan prata om det. Fårskinnet fick jag i julklapp och packade ner.
 
 
Av någon dum anledning har jag släpat ner högvis med böcker. Här har jag ställt upp några lätta på hyllan eftersom att jag är tokrädd att den ska ramla ner på mig när jag sover. Det var nämligen jag som satte upp den häromdan. Det kommer bli rätt pinigt när jag flyttar och det finns 1000 skruvhål här och var.
 
 
 (ursäkta mina tår : har ett blåmärke på höger stortå sen veckan jag flyttade hit)
Växter är bäst! Helt galet billigt med tanke på vad de gör. Den här murgrönan hittade jag på gatan.
 
 
Det här är min klädhörna. En klädhängare som står vid sängens fotända, ett kinesiskt paraply jag fick när jag köpte en lampa i höstas och en ikeabyrå.
 
Här på har jag mina finasaker. Har jag visat den här halsbandet förut? Det är utan tvekan det vackraste jag äger. Fick det i studentpresent av Hedvig och Christina. 
 
Jag utsäktar för lite fula bilder men ni ska veta hur mycket jag slitit. Min kamera är som sagt trasig och det krävs hundra år av koncentration för att få in den minsta skärpa. Buhu.
Nu ska jag träffa Isac som flyttar hem till Sverige nästa vecka. Det är fredag och jag sov på rygg delar av natten. Livet alltså!
 

Kommentarer
Postat av: Gustav

Gratttis Hedvig till myndigheten!

2013-01-14 @ 12:03:35
Postat av: Anonym

Kan du inte skriva lite tips om hur man flyttar till Berlin? Till exempel hur man hittar boende, jobb/språkutbildning osv?

2013-01-14 @ 16:33:00
Postat av: Anonym

jjjjaaa du är tillbake <3 <3 <3

2013-01-15 @ 16:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0