Les Revenants


Det är sällan jag tvingar på folk serier eller filmer. Nöjer mig oftast att ranka i min ensamhet och lägga på minnet. Det här är för bra för det. Jag håller på att bli galen över hur bra Les Revenants, eller Gengångare som serien heter på svenska, är. Jag tror jag aldrig haft samma tvupplevelse sen fjärdeklass och twin peaks-maraton med pappa. Musik och bilderna är fantastiska. Det skulle kunna rädda vilken film som helst. Serien finns än så länge enbart på SVT Play. Fruktansvärt praktiskt är ju det, jag kan ju till och med se det härifrån. 
 
Det utspelar sig i en modern fransk alpstad då döda kommer tillbaka som ingenting hänt. De har inte förändrats åldersmässigt, känner inte till sin egen död och vill fortsätta sitt liv precis som vanigt. Det mest känsloladdade är då de två tvillingsystrarna i första avsnittet möts, den ena nu i princip vuxen och den andra fortfarande ett barn. Övriga återvändare är en kvinnomördare, en man som dog under oklara omständigheter på sin bröllopsdag, en liten pojke som brutalts mördats och en kvinna som dog alldels för tidigt. De här männsikorna kämpar för att hitta tillbaka till ett normalt liv samtidigt om allt runt omkring har förändrats. Konstigheterna ligger inte bara däri. Runt omkring i byn sker oförklarliga saker oavbrutet. För varje svar väcks två nya frågor. 
 
Ni måste se!! Det är så bra så bra så jävla bra. Ska ge alla boxen i julklapp 2013. Titta här!

Kommentarer
Postat av: Hilda

Asså JA. Har tipsat folk om denna serien hur mycket som helst och det är som du säger bara Twin Peaks som lyckats med det innan. Jag ser ändå likheter mellan serierna, liten by, ett kafe, en klubb och massa mystiska saker som händer. Naeh, blir galen. Det är så bra och snyggt.

2013-01-29 @ 15:19:28
URL: http://selfdoubt.spotlife.se
Postat av: asy

<3 oemg hanny tack för tipse <3

2013-01-29 @ 18:55:05
Postat av: anna

hej hanna!!!! skulle inte du kunna göra en liten berlinguide? ska nämligen dit med några kompisar v10 och vill veta en massa pheeta saker man kan göra! ty på förhand

2013-02-16 @ 10:56:28
Postat av: Jeanette

Jag håller med. Den är helt fantastiskt. Den spelar aldrig över och har nått helt sjukt mystiskt som jag inte sett tidigare.

2013-02-20 @ 10:36:34
URL: http://kuriosakabinett.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0