frågor

Här kommer mina svar på frågestunden! (Jag försöker göra som andra bloggerskor och lägger in bilder för att göra det hela mer intressant).

Hur gamla är ni och vad pluggar ni? Jag är sexton år, född 1995. Jag går en linje som heter "Etisk modedesign".
hej! jag undrar några saker om internatet: 1. kostar det någonting, i sånna fall hur mycket? 2. vad heter internatet? 3. vad är bäst/sämst med skolan? 1. Självklart kostar det något, dock så är Apelrydsskolans internat relativt billigt i jämnförelse med många andra internat i Sverige. Det kostar mellan 2700-4000 beroende på vilken typ av rum du väljer att bo i. Bäst: Maten och stämmningen, sämst: att man måste fightas för att få se "bonde söker fru" på onsdagar (konkurens i tvsoffan).

vem är hedvigs bästa vän på internatet? Det vet du ju, mina flickor!
är någon av er lite pirrigt kär i någon? Nix Pix, och jag trivs hemskt bra med att inte vara kär nu. Det händer helt enkelt för mycket just nu!
Hedvig, dansar du fortfarande fastän du har flyttat? Jag har dans som elevens val två gånger i veckan, så himlans glad att jag kunde på det på schemat.
langa bhstorlekar 75 b, trivs rätt bra i dem!
hedvig: du har inga planer på att dra till andra skånska städer/byar med ditt balla jojo-kort? lund, kivik, helsingborg, kristianstad...? skåne e ju fedast!! SJÄLVKLART! vi älskar skåne allesammans och har planer på att åka överallt  här + köpenhamn! 

gillar ni att skriva? typ tankar om livet och så. jag älskar att läsa sånt, som om, om ni skulle lägga upp typ lite längre texter vore det askul! Ni är så himla himla bra och fina, fred. Jag tycker hemskt mycket om att skriva, därimot är jag småskeptisk till att öppna mig så mycket på bloggen. Det skulle jag inte känna mig helt bekväm med.
Hur ser drömpojken ut? Det finns inget ideal! man blir kär oavsett ögonfärg och oavsett om håret är rakt eller lockigt. 
Hur ser drömplagget ut? Jag har alltid velat ha en långarmad klänning i 60-talsskärning i sammets. Med vit krage. Det skall jag sy när jag är bra nog! Annars så är dessa helt bedorande: 

hur blev ni vänner? vad vill ni bli när ni är stora Vi har båda sommarstuga på Gotland. Och där, när vi var i 7-årsåldern så sprang vi på varandra på stranden och bestämde oss för att börja hänga helt enkelt. När jag blir stor...jag vet inte alls!
. Var vill ni göra efter gymnasiet?
Ingen aning, verkligen ingen som helst aning.
. Vilka träningsformer är era favoriter? Jag tycker om att dansa och gå promenader, annars avskyr jag att motionera men försöker göra det ibland ändå.
. Älsklingsgodis/-efterrätter? Mitt favoritgodis är till allas förfäran punchkottar, min favoritglass är punch-russin och min favoritbakelse är punch-rulle. Därimot är punch till min stora besvikelse avskyvärt! annars älskar jag Tiramisu och pavlova också.
1. Hur känns lycka? Det kliar och kittlas i hjärtat, man känner sig snygg och säker. (Så är det för mig och åh så glad jag är över att känna denna lyckokänsla nu).
2. Hur mycket pengar har ni att röra er med i månaden? 1300 kronor.
Boktips/filmtips? Jag läser nästan aldrig (förutom på lov) och det blir inte heller mycket filmtittande, mest serier. Min favoritserie heter Misfits och är så galen och rolig att man får skrattkramper i magen sen är Twin Peaks och Mad men helt fantastiska också.


Favoritplats på jorden? Min skola, och hela naturen runt omkring den + Gotland såklart!
Är ni feminister? Varför/varför inte? Självklart är vi det. Och jag hoppas och tror att de flesta kvinnor är feminister i grunden. Jämnlikhet i världen skulle lösa oändligt många problem! dessutom är det en självklarhet.
Era största cravings just nu? Kan inte riktigt komma på något. Kanske den svarta klänningen där uppe.
Är du inte rädd för isoleringen på internatett? Det beror på hur du menar. Rädd är jag väl inte, men jag kan förstå att det kommer bli långtråkigt här så småning om, men Ebba och jag har börjat gå på Friskis och Svettis pass om kvällarna för att komma bort lite, sen brukar man ju åka och hänga i Båstad och ibland kan man åka till städer som t.ex Helsingborg. Annars så trivs jag hemskt, hemskt bra på internatet och är så himlans lycklig här. Det enda som börjat bekymmra oss är isoleringen från omvärlden. Aldrig vill någon titta på nyheterna och det finns ingen morgontidning att läsa här heller. Vi har kommit på oss själva att vi inte har någon som helst koll på vad som hänt i övriga delar av sverige och världen den senaste månaden. (Jag har tagit tag i saken och gjort svd.se till min startsida).
varför skriver ni inte mer om hästkapplöpning? vi kan lägga det i tipshögen.
bästa tv-program samt tesort. "Bonde söker fru" och bästa tesorten är "green mango" som man kan köpa på Indiska.
Om ni fick välja mellan Italien, Spaninen eller Grekland vart skulle ni åka? Grekland.
Var letar ni inspiration när ni verkligen är helt insperationslösa? Andra bloggar. Annars så väntar jag bara tills inspirationen kommer tillbaka, för det gör den oftast.
Är ni musikaliska? Tycker ni om att spela musik? Jag är extremt omusikalisk. Jag kan varken sjunga eller spela instrument. Därimot älskar jag att lyssna på musik och dansa förstås.
Vad är egentligen en "hipster"? När någon säger hipster så kopplar jag det direkt till flickor med hårtoppar i alla möjliga färeger alternativt sidecut, sportiga jeansjacka och 90-talskläder och med miljontals utav trekantssymboler i form utav halsband och örhängen. Rymden verkar ju vara poppis i hipstervärlden? och enhörningar. Eller kanske är det ute nu?
favorit decennium? 50 och 60-tal. 
Är någon av er blyg? Nix.
Har ni bra självkänsla? Har ni någonsin tyckt att ni är groteskt fula? Självkänsla går upp och ned men ofta så kan man "fejka" en bra självkänsla. Jag tror alla känner sig fula ibland, i nian kände jag mig ful mest hela tiden. 
Hedivg, är linjen du går ett yrkesprogram eller höskoleförberedande? Yes box. Jag skulle aldrig gå på en linje som inte var högskoleförberedande.
är ni typ grova.. typ svär o sånt. var inne på hedvigs facebookprofil en gång och såg att ni hade skrivit typ bög till varandra? Vi skriver grova grejer till varandra ibland, ja. Vi avskyr nog båda "putti-nuttiga" kompispar.
tycker ni homosexualitet är en Synd? Hihi, nej!
Hedvig! Hur fort springer du 3 km? Det gör jag inte.
Har ni hittat någon vacker kille med lockigt hår än? Jag letar inte! jag vill inte ha någon! (bara om jag skulle råka bli kär förstås, men det händer ju inte så lätt).
Vilken är er favoritstad i hela världen? Båstad, Stockholm och Rom.
Hej Hedvig! Jag har följt din blogg ganska länge nu och har sett att du har gått ner i vikt ganska mycket! Du ser väldigt smal ut! Det är inte så att jag är ytlig å bah: ''HUR SKA JAG BLI SÅ SMAL''!!!!!!!!!! Men jag tänkte om det fanns någon speciell anledning.. för du är ju trots allt SJUKT SNYGG! Mitt viktras ser jag inte som någonting positivt. Anledningen var sorg och extrem osäkerhet. En effektiv, hemsk, beroendeframkallande bandtningskur skulle man kunna kalla det!
hedvig: har någon av dina kompisar en blogg och vad heter bloggen isåfall? Nix, men jag tror att Moa och Ebba har någon på g.
hur många gånger har ni varit kära? Jag tror aldrig jag varit kär, möjligtvis en gång.
Har följt din blogg länge Hedvig. Vad hände med alla dina andra kompisar? Vågade någon av de vanligaste vännerna runt dej välja något spännande skola till gumnasiet? Utomlands kanske?
Jag tror inte någon förälder skulle låta sitt barn flytta utomlands i 16 års ålder. Mina föräldrar tyckte liksom att det var jobbigt att släppa av mig här nere! Mina andra kompisar började på gymnasium runt om i stockholm, t.ex Kungstensgymnasiet, KSG, VRG, Norra Real, Östra Real, Bromma gymnasium och Blackeberg. Gustav och jag var de enda som hamnade i andra delar utav sverige, han tog sig till Lundsberg och jag tog mig till Apelryd.it got to be me3 olika bilder från idag. de två första har max tagit under skoltid (han är ju med på andra) och den sista är ju jag och elsa.

För någon timme sedan kom jag på att jag inte meddelat er om en rätt så stor sak. Det är nämligen så att om exakt 10 dagar åker jag och min klass till Ukraina nästan två veckor. Vi ska resa runt - börja i Kiev sedan Charkiv och slutligen ryssarnas semesterparadis Odessa. Vi kommer bo mesta tiden på vandrarhem men även i ukrainska familjer. Vi kommer få gå i skolan med jämåriga några dagar, spendera fler med att lära känna städer, levernet och se människor. Nästan alla utom jag får se Tjernobyl (jag är en av jättefå såklart som inte hunnit fylla 18).
När vi fick reda på att vi skulle åka till Ukraina precis när skolan började efter sommaren var ungefär den här låten och tjernobyl som dök upp i huvudet. Nu kan jag inte säga mer än att jag läst en massa statistik, om fullständig historia, nutida politik, sett en massa videos på youtube och tittat på vimmelbilder på google. Ändå får jag inget som helst grepp om landet. Och det är det allra bästa. Jag är så jävla taggad!

ps. jag har ett getingbo i mitt rum

fegisförändring

Polotröja - Båstads secondhand, (det känns som om hanna har smittat mig med sin polo-hysteri).

Medans alla runt omkring mig på impuls klipper håret kort, klipper lugg eller färgar håret så gör jag den lilla fegisförändringen att bestämma mig för att börja ha mittbena ett tag framöver. Tids nog ska jag våga mig på en större frisyrförändring.


svacka
jag vet att jag har varit väldigt dålig på att blogga men jag har bara haft(har?) en liten bloggsvacka. idag har jag hur som haft astrids finste båtklänning och en kofta bästa kupan vilken jag aldrig använt förut.
annars: i helgen kommer hedvig hem!!

Höst sommardag


Imorse vaknade jag och Ebba utav att solljus sipprade in genom parsiennerna, när vi kom ut möttes vi utav strålande sol och för första gången på mycket, mycket länge fanns det inte ett enda moln på himlen. 
Vi ville ta vara på den fina dagen så vi kilade ned till äppelodlingen för att titta på allt det fina + köpa äpplen till våran äppelpaj som bakades till söndagsmyset.
Det är så vackert. Kan ni förstå hur det ser ut här på våren? när all äppelblom blommar.
Jag kände mig fin i krage och röda stövlar.

När jag blir stor vill jag bestämt också bo i en stuga vid äppelodlingen.

Höstguld.

När vi kommit hem igen hade termometern stigit till hela 20 grader så vi la oss på filtar i gräset, skissade, lyssnade på jazz och åt nudelsoppa.
Så himlans fin dag. Det är så underbart att begreppet "söndagsångest" inte finns här.

fest och hundar


Två helt olika saker.

Agnes på hennes 18-årsmiddag+fest (här med paulina) i lördags som var grym:


Astrid och hundarna för 20 minuter sedan:


hejdå så länge!!

Maskeradkväll


Såhär såg jag ut förra helgen då vi var på utflykt i Helsingborg. Den fin fina skarfen har jag fått utav Sara som jag saknar så mycket i "hejdå-present". Jag är hemskt förtjust i den! kappan är secondhand.

Idag är jag taggad till tusen för ikväll blir det maskeradkalas. Filmtema var det visst så jag och Ebba skall klä ut oss till dessa två. (Ebba= Juno, Jag = Bleeker).

hehe
I söndags var jag och manne lill-batman respektive stor-batman på en fest. värsta paret!

Utflykt/Helsingborg

I lördags åkte vi som sagt på utflykt till Helsingborg. Det var jag, Moa nr 1, Moa nr 2 + Andreas som bestämde sig för att också bo kvar i båstad över helgen.
Här är mina fina tjejer.
Vi shoppade lite och imponerades utav helsingborgs fina gator.
Hängde på Butteriks en stund eftersom att det är maskeradkalas på fredag. Stod och kikade på "Hunk wigs" en stund och funderade på om den frillan verkligen var hunkig? nää.
Vi gick till Ebbas Fik som våran älskade Heslingborgsflicka Filippa tipsat oss om.
Det visade sig vara det finaste café vi någonsin varit på.
Allt var helt perfekt och bakverken var gigantiska och skrattretande goda. (Kan man säga så?)
Jag var lyrisk. Dom serverade pommes frites och hamburgare i papp-bilar. Tyvärr hade vi redan ätit lunch.
På övervåningen fanns gamla ting. Bland annat tjejtidningar som tipsade om hur man kunde få Elivs på fall.
Köpte skivor.
Är man i en ny stad så måste man turista lite också! så det bar av hit.
Spöktorn.
Moa över Helsingborg.
Som avslut dracks det en öl på en uteservering för att trotsa hösten. Efter det bar det av hem till vårat älskade Båstad. Fin dag.

Utflyktstankar

Kjol secondhand, docs, blus secondhand och collagetröjan är Moas.

Mitt rum ser så tomt ut men snart ska jag pynta det med trasmattor och afischer. Kanske hittar jag någonting fint på våran utflykt till Helsingborg imorgon. Den staden sägs ju vara en utav sveriges finaste städer och nu när man bor såhär nära så känns det ju värt att besöka den. Åh vad mysigt det ska bli!

Frågor

Nu har den här bloggen funnits i sesådär tre månader så vi tycker att det är på tiden med en frågestund. Det passar dessutom riktigt bra eftersom vi båda har lite inspirationstorka för tillfället!
Så passa på att fråga om allt mellan himel och jord! det kan vara bra om ni skriver vem frågan är till, eller om frågan är menad till oss båda.
Hejhej på er!
NU ÄR FRÅGESLUSSEN STÄNGD (HÖHÖ).

Saknar saknar saknar saknar

Mina nya byxor vägrar göra sig bra på bild men jag trivs hemskt bra i dem. Några har kanske problemet som jag att hitta ett par byxor som sitter bra. Dessa därimot känns som om de är sydda efter mina kroppsmått. Från Båstads secondhandbutik.

Ibland tror jag nästan att allt är på låtsas bara för att det är så bra. Som om någon ska säga "Skoja! trodde du verkligen att du skulle få det sådär fint!?" och vips skulle allt bara vara borta. Trots detta så växer det ändå en värkande gråtklump i halsen på mig då jag ringer till lilla pappa och berättar att vi inte kommer ses på 18 dagar till. Och så måste jag bita mig i läppen igen. Nu måste jag springa till Moas och Moas rum så att jag inte blir allt för sorgsen.

I söndags hade tvåorna insparksfest för oss förresten. Åh så snälla dom är som ordnar så fint för oss, så himlans jätteroligt hade vi!

Hejhej på er!

hösthelg


I fredags kväll åkte jag till landet. Här har jag haft bästa helgen på länge, bävar inför att åka hem imorgon.
Jag har

ätit massa gott:


gosat med valpar:


spelat alfapet på mobilen:
gått i skogen:


och doftat in skog och harsyra:


sovit hela nätterna:


promenerat utmed vattnet och övervägt att bada en sista gång 2011:


plockat svamp (och ätit svamp):


nu är det verkligen höst!

Apelryd

Nu är det såhär att jag är en så kallad "helgboende" och på helgerna så stänger dom den gamla internatbyggnaden så att vi helgare får bo i den nya byggnaden. Däför blev det så klart absolut smidigast för mig att byta rum och på heltid flytta in i den nya byggnaden. Rummet är kanske inte lika charmigt som det gamla men åh det är ju så fint det med, dessutom är det gigantiskt + egen toalett och dusch, aldrig fel liksom.
Nu ska ni får se:
Man kommer in här, hejhej till en hostande och snorande Hedvig som syns i spegeln.
Läshörna och säng + snetak.
Himlans trevligt.
Jag hade med mig en klädstång hemifrån som aldrig fick plats i mitt gamla rum, här passar den in perfekt.
Stort skrivbord.
Där står min minidator + några slags klänningsskisser.
En hylla med lite foton på Hanna som jag saknar så mycket + lite annat strunt.
Och sen ut i hallen igen där dörren till badrummet är.

Det här är verkligen vårat hem nu, på riktigt. Det uppstår en total förvirring då vi säger "åka hem" men nu är det bestämt att "åka hem" är "åka till Apelryd". Jag älskar den här skolan och alla fina människor här så mycket att det gör ont.

Nu ska jag och mina flickor som också är "helgboende" kura ned oss i soffan framför andra säsongen utav Misfits. YES.

så bra

Idag gick Manne, Gabbi och jag på armemuseum istället för livrustkammaren som resten av klassen.

hellå family
Idag hade jag min nya leopardkjol vilken inte gav den reaktion jag hoppats (alltså var det mer gnäll på att jag borde kommit över min leopardperiod bla bla bla). På sista bilden kan ni se mig med åtta stycken hundar. Jag la upp den bara för att den är så sjuk. Vi är 9 individer som porträtteras fast än 7 är väldigt väldigt små.

tjejklassen


Igår filmade Bella en kort liten film på våran klass. En förklaring behövs: Kimberly går vanligtvis inte runt med "mean-girls-hål" i tröjan, Madelene (flickan i rosa hår) har två famtänder i verligheten och Moa är inte alltid så oskön som hon ser ut här. Dom grejerna är lite insparkssaker bara.
Åh, jag älskar min klass, trots att vi här så jäklans olika varandra allesammans. Så himlans dö-underbara. Det kunde helt enkelt inte bli bättre och jag har aldrig varit såhär lycklig, aldrig någonsin.
(Tyvärr så är det många underbaringar som inte är med i denna video)..


Det här är ett inlägg om i fredags men jag tänkte börja med att bara förklara mitt inlägg häromdagen. Jag var bara frustrerad över de få kommentarer vi får. Inget är förändrat. Hursom så kom ju Hedvig hem i torsdags vilket såklart innebar att jag sov hos henne natten till fredagen. Hon hängde med mig till skolan efter lunchen och påväg ut hittade vi Astrid som tänkte skolka. Tjejen följde med oss istället. Klassiska blogggänget.

Vi tog en tur på beyond retro (har på mig skorna astrid gav mig i 17-års-present) :


Jag hade ångest över en dejt jag gått med på att gå på. Här avbokar jag min dejt:


Så vi tjejer gick och åt dammsugare på äckligaste (billigaste) cafet:


Jag var jätteglad över att ha min älskling hemma. Hon är så himla fin:


Gör mig glada:


Astrid och jag:


Hedvig som var utsliten efter två veckor av att vara ständigt social åkte hem så jag och Astrid for hem till mig. Vi klappade valpar, åt middag, drack te och skvallrade:


Hedvig åkte hem i söndags som ni förstått och jag sörjer.

Nollor

Kjolen köptes på båstads secondhand och jag känner mig ungefär som 50-talets legally blonde.

Idag har nollningen sparkats igång på allvar och dagens förnedring och utskämmning blev en rejäl flashmob på ica. Don´t stop believin i någon typ av glee version fick hela ica att stanna upp och glo på en glatt sjungande och dansande klass. 
Åhåh.

Tröttheten

Den HÄR bildkvaliteten tog nog alla rekord. Men jag är hemma för helgen och har aldrig varit mer utmattad, orkar inte ens lägga kameran på laddning. 
Här är en liten spännande grej som jag upptäckte nyss: Det tar 5,5 timmar att åka från Båstad till Stockholm men det tar alltid 8,5 timmar att åka från Stockholm till Båstad. Imorgon väntar en härlig resa med andra ord!

ett nytt
Jag häromdagen i min favorit-isprinsess-klänning och bästa halsbandet. Inte för att vara sån men jag får inte så mycket cred när jag faktiskt lägger upp lite kläder vilket har resulterat i att ni antagligen tycker jag klär mig fult. Min lösning - prova att vara lite mer hipster så jag har beställt ett par nike air 90 i leopardmönster och rosa/lila- hårfärg. This is gonna be fun!!

RSS 2.0