Dara Scully


Dara Scully är min favoritfotograf för tillfället. Att titta på hennes foton känns i magen på samma sätt som att försvinna in i en harry potter bok. En egen fantastivärld som man bara vill vara en del av:
Hennes flickr.

im up in the woodsi förrgår åkte jag hem från landet. igår åt jag och manne blodpudding på hans balkong för att sedan dricka öl i park med några fina. imorgon åker jag till berlin.

Fred och kärlek

Nu låter jag Hanna ta över allt bloggande för några dagar framöver för nu ska jag semestra på Peace and love-festivalen i fem dagar. Åh så lycklig jag är! kanske ses vi där? annars anländer jag hem igen på söndag.
(Kameran ska dåra symbolisera att jag ska försöka föreviga alla värda ögonblick och visa för er)
HEJDÅ.

.bild 1 och 3 är astrids. bild 2 och 5 är från när jag var i berlin första gången för några år sedan med mamma och pappa. sista bilden är från en gång förra våren. och näst sista någon lökig karokebar med några av grabbarna jag hängde med två veckor förra sommaren.

då var det bokat. om en vecka kommer jag arbetat på mitt första arbete - på reklambyrån bbdo i berlin. c r a z y

hocus pocus
idag fyller mitt pappa år vilket vi firade genom en vanlig fin skogspromenad (utan biten där jag blir getingbiten på grund av att farmor fastnar med kryckan i ett jordgetingbo).

Gula shorts

Såhär skulle jag sett ut idag om det inte vore så att symaskinen bråkade när jag skulle sy upp dem. Nåväl, då jag får tag på en symaskin så vet jag att dessa kommer bli mitt nya favoritplagg. 40 kronor på röda korset.
Idag är jag sysselsatt med festivalpackning och jag hade aldrig kunnat ana att det är så svårt! hur ska man kunna ha med sig så lite som möjligt och outfits som fungerar både i totalvärme/kyla och regn? fy 17.

Midsommar


Nu är jag hemma i stockholm efter två dagars midsommarfirande ute på landet med släkten.

Det är inte konstigt att det är i det här rummet som jag sover som bäst.


På vindö firar alla familjer i grannskapet midsommar tillsammans på en äng i närheten utav vårat hus.

Ett liknande hus som detta vill jag bo i som gammal.

Alla hjälps åt att binda midsommarstången och mer bilder än så finns det inte eftersom att jag var fullt upptagen med att sjunga "små grodorna" och "vi äro musikanter" + att leka säckhoppning och sista paret ut. Underbart!

grönt
Ett hus helt täckt av murgröna skulle jag gärna bo i. Nu :: Glad Midsommar på er!

hey crazy


4ALNR3 on Make A Gif, Animated Gifs
make animated gifs like this at MakeAGif

Klockan 6 imorsen kramade Hedvig mig hejdå och nu nästan tio timmar senare ska hon bli ersatt av Malin. Min Malin som jag inte träffat på säkert 3 veckor. Åh!!

tiden bara seglar ivägsommartider på riktigt


Igår åkte vi till mitt absoluta favoritställe på denna jord. Anledningen till att vi besöker denna avsklida plats så sällan trots att vi bor så nära är att det till och börja med krävs en riktig jeep och någon glad som öppnar alla ständga (och för de flesta avskräckande) grindar på vägen. När jag var liten var jag helt bestämd med att jag skulle bo i bunkern precis vid bergskanten (näst sista bilden). Numera kan jag säga att ifall jag fick placera mitt hem mellan träden på bild två skulle jag aldrig behöva flytta mig. För här är det som att alla världens vackraste platser gett lite av sig självt- alper, medelhavets vatten, kala växtlösa områden från afrikas savann, gröna ängar och kullar från skottland, mystiska grottor från alpernas djup. Ni hör ju själva.

Knyta blus
Med denna knytblus så har jag nu precis allt som står på min packlista inför festivalen som kör igång om precis en vecka. Åh så kul vi ska ha. Blusen kostade mig inte mer än trettio kronor och är köpt på röda korset i visby.

@ camp rosenraring


Här kommer en del av de siestabilder som Astrid och Ebba tog under festivalen. Jag kunde inte hjälpa att skratta högt när jag såg dem på mobilen sittandes ensam på bussen häromdan. Jag blir nästan galdare för varje gång jag ser dem. Hoppas ni kanske drar lite på mungiporna med oss:

En morgon tog vi taxi till en sjö i närheten. Det var några alldeles underbara timmar men taxin fick alla våra slantar så vi var tvugna att lifta hem:

Clara sminkade mig en morgon:

Alla handlade på Netto (så bra!):

Ebba, jag, Fanny, Linn, Molly och Anna:

Så många bra konserter:

Här är Adam Tensta ätandes en banan (jag är tjejen som ser ut som voldemort i bakgrunden):

Spexar:

Ebba och jag stod längst fram på Meshuggah och headbangade hela tiden:

Här är jag och min babeAstrid:

Jag måste säga något väldigt intressant samtidigt som jag ger någon fingret:

Fanny och Ebba, samma dag som jag fick familjefika med Fannys familj som bor i Skåne:

Jag och Fanny i dimman:

Riktiga fans Astrid och jag:

Tupplur på gräset:

Sista natten lyckades Clara däcka när jag satt i hennes knä. Jag var rädd att hon var död först men efter några timmar vaknade solstrålen:

En avslutande bild på mig (som har min pjymas på mig) och Astrid den där dagen vid sjön:

Dröm


Det bästa med den här stora ön är de skiftande miljöerna. Från kalkstensklippor till trollskogar, ödehus till åkrar och jag vet inte allt. Man upptäcker nya smultronställen nästan varje dag och det är det som är så himlans fantastiskt. Här har ni lite mera bilder från våran nyupptäckta äng/trollskog.


Dagar som går


Lite "fånga varje minut av sommarlovet på bild" bilder kommer här nedan med tillhörande beskrivning.


På vägen till färjan så sprang vi på Hannas vän Wilma så hon fick sitta i våran hytt som vi hade turen att ha för oss själva.

I Visby sa vi hejdå till Wilma för hon skulle åka till södra delen av ön och vi till östra. Efter en timmas bussfärd är vi framme. Hanna plockar valmo.

Hanna öppnar grinden.

Vi har ett stort projekt på g denna sommar. De senaste dagarna har vi röjt undan som bara den i ladan, vi ska nämligen driva ett litet café i sommar. Om ni har vägarna förbi så kika in vet ja!

Traktor.

Vi på skogspromenad.

Idag var vi i Visby och gick på bland annat röda korset. Jag köpte ett par gula shorts som skall göras kortare + en knytblus. Just nu bakar vi så tusan! kanelbullar, kardemummabullar, toscatårta, baguetter och allt möjligt, vårat café kommer att bli storslaget (förhoppningsvis).

livsöde
Häromkvällen hittade jag och Hedvig ett helt nytt promenadstråk. Det tar en över gröna ängar, bäckar, kullar bland otaliga sommarblommor helt gömt av grönskande träd. Det här är mitt/barnen i bullerbyns sagoland.

ps. större bilder på flickr.

Ett första hej


När man börjar på en ny blogg så förväntas man väl nästan skriva en presentation om sig själv/sig själva. Nu är det så att vi har blivit alldeles sådär underbart sommarslöa som man blir då man har sommarlov, så den presentationen väntar vi med ett tag. Det här är reslutatet av något vi tänkt på väldigt länge, blogga tillsammans. Till hösten kommer 55 mil att skilja oss åt, jag (Hedvig) flyttar till internatskolan Apelryd i Båstad. Den här bloggen, tänkte vi, skulle bli någonting vi kunde göra tillsammans trots att vi bor så många timmar ifrån varandra.
Jag hoppas att detta kommer bli som en förbättring utav våra gamla bloggar, för trots allt så handlade de till stor del om varandra.


RSS 2.0