Haha titta har en kamera!!!

Precis som titeln säger (även om den inte är där för smarta jag har trollat bort med massa htmltjossan som gud vet vart de kunskaperna både kom ifrån och sedan tog vägen) har jag en kamera!! Freya, som jag bor med, har lånat ut sin. Det är så skoj.
Nu till min fantastiska dag. Jag vaknade jag upp med massa ögongegg och låg som en zombie framför harry potter och fenixorden tills min hals slutade göra så pass ont att jag stackars lilla jag kunde laga lunch.
Det blev vad det ofta blir när jag inte har någon mat hemma: fried rice. Idag blev det med aubergine, ingefära, morot, vitkål och lime. Gött gött.
Får för övrigt ofta höra att jag verkligen är master på att göra vettiga mat utav en för andra ögon tom kyl och därför har jag bestämt mig för att framöver göra en liten följetong med mattema ung/fattig/lätt/fett gott. Mer om det en annan dag. 
 
Det här är alltså utsikten från mitt rum. Är supertaggad på att mina små blommor ska slå ut nån dag. Och nästan vecka kan jag lägga i ett ekollon i min ekollonvas. Hurra!
 
Ja efter timmar på soffan och mycket hostande promenerade jag till Mortizplatz där det finns världens bästa pysselbutik Modulor (**tips**). Mötte Freya som tagit u-bahn och strosade runt tills att allt hade klämts på.
Jag fastnar ofta på presentinslagningsdelen. Tyskar är helt tokiga i presentpapper och detta köps i engångsform, alltså ett papper i fint material för en inslagning, stor som en affisch. Dessa papper är otroligt fina många gånger och påminner inte helt överraskande om just posters. Ett superbra tips för den som vill ha en färgklick på sina tomma väggar för en tvåeura (**tips**). 
 
Sen tog vi en promenix i Prinzessingarten på andra sidan gatan. Här stod ett hus innan kriget och nu har folk gått ihop och helt enkelt gjort om plätten till en trädgård. Så himla trevligt, vill bara stanna för alltid. Det finns både fussball och drick - och matavdelning. 
 
Sen var tanken att bara promenera hem. Men då vi passerade Santa Maria insåg vi att idag är tisdag vilket innebär att tacos och tequilashots är en euro styck (**tips**). Vid såna tillfällen är det bara att glömma att en är sjuk.
 
 
Berlin blir en sån annan stad så fort hösten kommer, turisterna åkt för säsongen och träden börjar tappa sina löv. Får en sådan stark längtan efter skog och ordentligt frisk luft. Jag känner mig som någon i en tv-serie som bara inte kan bestämma mig för vem jag faktiskt är kär i, fast i det här fallet handlar det om staden eller landet. 
 
 
/Hanna
 
ps. 
Uppdatering förresten på love-of-my-life-fronten är ingen. Klockan har passerat tolv. Fasen funderade på att snabbt skapa ett matchkonto och hålla tummarna för snabb respons. Yes i guess it's over. 

Kommentarer
Postat av: Julia

Alltså mmm, älskar Modulor!

2013-10-09 @ 09:11:41
Postat av: Flora

:D

2013-10-09 @ 15:05:19
URL: http://florasblogg.se
Postat av: linn

hej hanna! alltså jag är i berlin, kan vi ses någon dag? det hade varit så himla kul! lovar att jag inte är någon knivmördare!!!

Svar: haha visst!! mejla mig hanna.aberg@outlook.com :)))
hannaohedvig.blogg.se

2013-10-09 @ 19:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0