jul på meddo


Idag firar vi Lilla Jul på Meddo. För er som förvirras över det namnet på instagram osv så är det namnet på det hus jag hyr under skoltiden. Här finns ett gäng lägenheter i varierande storlekar och ikväll lagas det mängder av mat inför kvällens julbord. Julig outfit är dresscoden (oväntat) så såhär ser jag ut.
(Allt secondhand om någon skulle undra...)
God jul på er!

Allt som är bra!

Idag tänkte jag prata om bra grejer i livet. Typ utöver min skatteåterbäring från 2012 och att jag har mat på bordet varje dag. 
 
1. Det har ju varit ett evinnerligt tjatande om att min kamera gått sönder. Jag tog ut och luftade den nu för första gången på ett år. Och ba MEN DEN FUNKAR JUUU. Den har ju tappat lite typ att kunna hitta fokus och bra upplösning. Men va fan vem bryr sig om sånt när en kan fåt å funka. 
 
Mamma plus hundar i skogen. 
 
2. Elsa la nu i dagarna ut en video på facebook med massa småklipp från senaste tiden (=verkligen då och ett annat liv). Fick jätteont i hjärtat när klippet första bilden är avfotat dök upp. 
 
 3. Jag har en miljard kläder och prylar som legat utspridda senaste ett och ett halva året på olika platser. När mina föräldrar flyttade i våras föste de in allt jag äger i mitt rum här. Stora flyttkartonger som väller ut ur de sen innan fulla garderoberna. Och sen komma hem nu med fyra stora resväskor innehållandes vad jag tänker som allt jag äger och fick jag världschocken. De senaste dagarna har jag försökt ägna åt att få ordning i kaoset. Sex stora påsar med kläder lämnades in på röda korset i förmiddags.  
 
Min ena garderob är tillägnad skor, blusar och väskor:
Min andra som är stor som tre är för kjolar, klänningar och min stora samling av utklädningskläder. Jag borde verkigen visa er någon gång alla knäppa saker jag samlat på mig som jag älskar och kommer göra så tills jag dör. Alltid när någon behöver verkligen en dirndl till maskeraden så skriker jag att jag har två eller åååh jag behöver verkligen en indonesisk folkdräkt alternativt en sjuksköterskeklänning alternativt en galen 80-talsklänning alternativt en medeltidsdräkt så säger jag "du kan få låna ;))". 
Det jag mest går och funderar på är vad en gör med sånt som en inte ser någon framtid med men inte heller har hjärta att skänka bort. Till exempel en bandspelare från 80-talet? Och sen får jag lite panik över att alla mina vuxna saker som jag köpt till mitt egna hem ska dela lådor med barndomsrepresentanter. 
 
4. Livet är bra. Jag trivs, har jobb och vet att det kommer något bra till efter jul. Idag har köpt en pinafore klänning med sextiotalsmönster och bokat körlektioner. Gick dessutom på systemer for the very first time, köpte en öl och kvinnan bakom mig sa att vi minsann såg lika unga ut när hon har nytvättat hår. 
 
5. När jag ändå skrev slutet av fjärde punkten kom jag att tänka på det här: Jag har hamnat i så himla mycket knasiga konversationer sen jag kom hem. Anlednignen är nog att jag bjuder in i lyckan av att veta att jag kan alltid säga exakt det jag vill och få fram det jag menar. Detta har lett till en femminuterskonversation om en annan kvinnas svettningar på apoteket, om vilken prinsessa jag ser ut som på tunnelbaneperrongen och hur jag plötsligt tipsar hela tunnelbanefyran om e-bibliotek.  
 
Herrå å ha det bra nu ska jag baka peppisar!
/Hanna

RSS 2.0