StockholmsguidenNågra frågor om vad/vart man ska vara i Stokholm. De flesta stockholmare brukar ha sin statsdel de gärna håller sig till. Jag är bra på att röra mig i mellan dock eftersom jag bor på lidingö men går i skolan på södermalm och har dessutom väldigt utspridda kompisar. så den här guiden kommer inte inriktade sig på ett område.

Här kommer några bra fik, mat osv:


Vanligtvis brukar jag ta en fika med kompisar efter skoltid. Sodom är det bästa cafét att plugga på med perfekta pluggbord. Det är jättetrevligt i övrigt också, helt okej priser och man får låna backgammonspel ifall man vill. Det ligger på Bellmansgatan 26 på Södermalm.

Jag och Hedvig brukar äta på cafe Blåbär på Upplandsgatan 54 ifall vi vill lyxa till det och äta ute. Det är jättebilligt, du blir på mätt på en femtiolapp och dessutom ingår ju blåbärsaft. Däremot är det inget fikaställa att rekommendera utan mer att äta.

Vetekatten är superdyrt och det är alldeles för mycket folk alltid. Ändå verkar jag alltid sluta där åtminstone någon gång i månaden. Själva känslan där inne får mig alltid på bra humör. Ligger på kungsgatan 55.

På helgerna brukar jag och mamma promenera till kafe Kruthuset på Djurgården. Det bästa är att man får ta med hundarna in men det är supermysigt osv.  

Överskattade cafér du inte behöver gå till: string, louie louie, fåtöljen, il caffe.

Shopping:

Jag handlar inte allt för mycket rent allmänt, jag brukar passa på på gotland där den absolut billigaste second handen finns.

Jag är som sagt inte storshopparn men jag brukar passa på att åka till Myrorna i Ropsten minst en gång i månaden, det ligger ju så nära mig medan många åker långt för att komma hit. Det har hur som varit min favoritaffär sen jag upptäckte vad second hand var i sexan. Det krävs inte så mycket för att hitta något riktigt snyggt och de har dessutom enormt utbud som tillfredsställer alla smaker.Runt odenplan finns de bästa second hand-butikerna. Zak är det bästa stället att hitta en snygg päls, kvalitativa skor och perfekta väskor. Ligger på upplandsgatan 54.


niotillfems bild
Precis ovanför Zak ligger Old Touch som jag såklart älskar. Jag skulle gärna bo där inne medan många andra bara upplever den som fånig med prylar och kläder från förr.

Antikt och Kuriosa på odengatan 83 är den galnaste butiken jag vet. Den är fullsmockad från golv till tak med kläder, fantastiska smycken och krimskrams. Tanten som jobbar där hjälper mer än gärna till - kanske lite för mycket. Men jag tycker inte att man kan besökt stockholm utan att gå hit ifall man gillar vintage klänningar och vackra hattar. Helt klart bättre utbud än old touch och jag förstår inte varför butiken inte är mer omtalad. När jag tänker efter är nog det här min absoluta favoritbutik.

Rost på Hornsgatan 112 tar priset för stökigaste butik. Allt ligger i en stor hög men ifall man frågar den hjälpsamma personalen kommer de hitta exakt vad du letar efter, ifall de inte hinner gå igenom högen samma dag kan de göra det till dagen därpå. Perfekt när man letar efter något alldeles speciellt.

överskattade butiker du inte behöver gå till: beyond retro, weekday, topshop, monki, tjallamalla och framtidsantiken.

Gå ut:

Som 18 åring är det deppigt med ekonomin och vi tycks alltid börja/sluta på charlies eller wollmars på söder. Där kostar ölen runt 30 kronor och man träffar alla man känner. På kungsholmen finns det såklart lite ställen som man kan ta en billig öl på, sedan för den som ska närmare stureplan är mix och treat ett alternativ.
I övrigt kan det vara rätt svårt att komma in på ställen som inte är superlökiga just för att man bara är 18. Ställen där de kräver att man ska vara enbart 18 är inte så roliga så som baba sonic (onsdagar), en stureplans-ställen osv. Sen är det sällan stockholm blir så himla kul helt enkelt, för någon. Det jag taggar mest nu är att gå på alla skivor till våren.

Ställen att dansa på kan vara slakthuset. ibland kan det vara svårt att komma in, så åk inte dit på måfå för det är trots allt 20-årsgräns. I närheten finns också en del svartklubbar som är roliga men lite dumt att skriva om på bloggen.
Stureplan är inget ställe jag brukar hänga på. Jag har knappt gått ut alls där om man bortser från vardagsrummet som är typ en alternativ kåken. Det är bra musik och mycket folk men superdyr öl.
Strand är också ett ställe som är lätt att hamna på. Blandade människor, bra dans och alltid packat med folk.

För den som vill dricka bara en öl är lite mysigare ölställen så som Nada på åsögatan 140 jättetrevligt.
Ett av mina favoritställen att bjuda till för mig själv på är KGB på malmskillnadsgatan 45. Jag älskar rysk mat, så passa på att äta om du kan lyxa till det så. Att kliva in på kgb är som att resa till svojet - jätteskoj!
Sjögräs på Timmermansgatan 24 är också något att lägga på minnet.

Wildcards:
Det skojigaste stället är sjätte tunnan i gamla stan där man kan köpa mjöd för 80 spänn (dyrt!!). En medeltidsbar där de till och med bar eldshower på helgerna!! Ifur har jag dock bara fått kika in på efter stängning.
Pub Diset i örnsberg brukar jag, Julia och Vera gärna gå till. De har kareoke på lördagar och man kan få en sjukt värd måltid för 69 kr.
StageLångholmsgatan 24 kan du få en mike tyson(jättegod drink) för femtiolappen!

Överskattade ställen du inte behöver gå till: ace (där jag förövrigt dj:ade igår), rocks, baba sonic, spy bar, dovas (gå inte dit om du ska ta shotbrickan), arena pizzera.

Hoppas ni får använding av min guide!


Kommentarer
Postat av: julia

toppen!!

2012-02-16 @ 14:54:49
URL: http://quatschs.blogg.se/
Postat av: kajsa

JÄVLAR vilken guide! har redan printat ut den och hängt upp den på väggen, taggar inför nästa stockholmsbesök :) kan man kanske mejla eller smsa om man vill ha lite specialhjälp? TACK för en bra blogg!

2012-02-16 @ 14:55:43
Postat av: Amin

När började du DJ:a? ;O

2012-02-16 @ 15:28:46
Postat av: Lisen

Åh! Så jäkla perfekt, tack!

2012-02-16 @ 15:39:19
URL: http://absolutlisen.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

härlig guide!

2012-02-16 @ 19:32:27
URL: http://elinfelicias.blogg.se/
Postat av: L

Jag skulle vilja veta lite mer om klubbarna, ska nämligen till Stockholm på lovet och prova på utelivet där, vill dansadansadansa till bra musik!! Kan jag mejla dig någonstans? Tack :-)

2012-02-21 @ 20:46:40
URL: http://sinusv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0