Drömhemmet1. Ni är jävligt dåliga på att kommentera. Jesus vilken motivation jag har till att blogga då. :(
2. Alla har väl en sån där skräckfilm de sett som små de inte kan släppa. Min var the ring i fyran som jag såg tillsammans med några kompisar. Det här ledde till att jag inte kunde vara ensam hemma förrän i sexan,aldrig sitta själv i tvsoffan, sov med öppen dörr (inklusive gaderobsdörrarna) ifall Samara skulle gömma sig och sov framför allt väldigt dåligt eftersom jag inte vågade sluta ögonen. Det var en ren rädsla som jag visste att jag skapat själv. Det var en medveten rädsla jag inte kunde hantare ungefär som min ormfobi. Den film jag såg vid 3, 4-års ålder tillsammans med mina föräldrar var något annat. Det här är en film som skapade en slags ångest. Det hela ledde till att min dagisfröken fick ta hand om mig extra efter jag mådde psykiskt dåligt, inte var rädd. Minnesbilderna har lett till ångest i sammanhang som förknippas med det hela. En av mina största rädslor är till exempel att blanda blod med någon annan, eller att skära sig mitt i handen, vilket är en minnesbild från den här filmen. Hur som har jag inte vetat vad det här har varit för film, mest för att mina föräldrar kan minnas.
I åttonde klass sparade jag det här fotot på datorn:

Det är mitt absoluta drömhus. Punkt liksom har varit det sen första gången jag såg bilden.
Så häromdan när jag upptäckte att man numera kan googla bilder (först googla jag den här för att se vem tjejen som ser exakt ut som jag är, hon heter meg ryan för den som undrar) googlade jag med den här bilden.
Det visade det sig vara huset i en film (Practical Magic) så jag youtubade filmen direkt och insåg att det här var min värsta-mardröms-film-som-jag-såg-när-jag-var-ca-3-!. Hela den här filmen kretsar kring det här huset. Så jag bestämde mig för att ladda ner filmen och se den tillsammans med mitt psyksika stöd: pappa. (ja det var faktiskt skitjobbigt, drömde mardrömmar hela natten osv). Titta nu vilket fantastiskt hus det här är:

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag gillar din/er blogg i alla fall! Glömmer alltid bort att kommentera...

2012-04-30 @ 14:46:27
URL: http://abstraktioner.blogg.se/
Postat av: Jenny

Och det absolut största skälet till att jag aldrig ser skräckfilmer är att jag skulle ligga vaken i år framöver! Såg en tecknad scoobydoo när jag var liten och kunde inte sova på flera veckor. Och då var det bara en tecknad spökryttare... Är en sån fegis!

2012-04-30 @ 14:52:52
URL: http://abstraktioner.blogg.se/
Postat av: Nelly

Men vi kanske är "jävligt dåliga" på att kommentera eftersom ni är jävligt dåliga på att blogga? Hur som helst, den filmen är fantastisk, speciellt på grund av huset, men jag förstår att du blev rädd om du såg den när du var så ung.

2012-05-01 @ 10:36:21
Postat av: linnea

ånej jag tänker alltid "nä de får ju så många kommentarer ändå och de är ju så coola och jag är bara en i mängden" men jag lovar från och med nu och kommentera alla mina åsikter, pepp!!

jag har helt och hållet bestämt mig för att aldrig se på skräckfilm. jag har aldrig sett någon och kommer aldrig att se. När jag var sju var jag livrädd för harry potter liksom, hann bli fjorton innan jag kunde se alla filmerna igen.

skräckfilmer är enligt mig bara något helt totalt onödigt som bara förstör en själv.

2012-05-01 @ 13:15:08
URL: http://misslinnealoo.blogg.se/
Postat av: hedda

jag tål inte heller skräckfilmer, senast jag såg en kunde jag inte sova med lampan släckt på 3 veckor.. och då var jag 16 haha, men jag fattar verkligen inte vad folk gillar med att bli skrämda - det är ju bara sjukt obehagligt.

tacka vet jag the talented mr. ripley, kan se den 100 ggr.

2012-05-01 @ 15:02:27
Postat av: agnes

Nej men vad sjukt, haha! har också en såndär film, som jag såg med min barnvakt (en sån med backstreetboysposters på väggarna och adidasbyxor)för tusen år sedan. Det enda jag minns är att det hela utspelade sig på en båt,att alla hade panik och det var något vitt kvinnligt(farligt såklart) väsen i en garderob som de försökte förhindra att komma ut. Usch, får fortfarande obehagkänslor när jag kommer in i ett rum med en stor vit garderob mot ena väggen.

2012-05-01 @ 20:25:57
Postat av: Susanna

Jag såg typ en sekund av en film när jag gick i lågstadiet. Den involverade en alien eller nått som i en scen kollade upp ur ett avlopp. Mamma har berättat att jag pratade om de där ögonen när jag drömt mardrömmar i flera år efteråt.I mellanstadiet (eller början av högstadiet) såg jag Exorsisten. Största misstaget i mitt liv. Kunde inte sova på flera år efteråt.

2012-05-01 @ 21:28:04
URL: http://livetienetta.blogg.se/
Postat av: Elin

Men åh Practical magic som är så bra! (tycker du om Harry Potter bör du kolla in denna: http://www.youtube.com/watch?v=luZtZXVSHHc)

2012-05-02 @ 20:36:29
Postat av: m.

Fantastiskt med huset och minnet av filmen. Jag avskyr skräckfilmer då jag blir rädd för typ allt. Typ reklam för "Det okända" på tv.

2012-05-03 @ 10:36:23
URL: http://an0rakcity.blogspot.com
Postat av: Paula

Blir man motiverad att kommentera när du skriver sådär? Det är väl inte alls kul eller bra bloggande att gå på oss läsare på det viset? Var glad att du har oss! Vi kommenterar när vi har lust. Gör vi det inte, så betyder inte det att vi inte gillar det vi ser. Man kanske helt enkelt inte orkar. Men LÄSA er blogg gör vi, därför att vi gillar den. Räcker inte det?

2012-05-03 @ 14:35:22
Postat av: Kajsa

Paula: Nu tycker jag du är DUM som skrev så. Det Hanna menade var att hon vill att vi ska kommentera mera, hon är alltså tacksam över att vi läser bloggen varje dag, men hon tycker det är tråkigt att så pass många bara går in på bloggen och väljer att inte kommentera. Det handlar inte om att hon vill att du ska kommentera på varenda jävla inlägg utan snarare kommentera MERA. Du kanske helt enkelt inte orkar kommentera hela tiden, nä men gör inte det då och sluta gnäll på att Hanna ber oss kommentera mera. Räcker inte det?

2012-05-03 @ 21:20:57
Postat av: Signe

bra kajsa! såna surstrumpor som paula platsar inte här i bloggvärlden!

2012-05-03 @ 21:21:53
Postat av: Janina

Att du vågade se filmen igen! Helt sjukt, skulle jag aldrig gjort! Jag håller med om att folk borde kommentera mer, vet själv hur det känns när kommentarerna är få. Det smärtar. Jag måste faktiskt säga att jag ofta känner mig ensam i kommentarsfältet just på din blogg

2012-05-03 @ 22:54:55
Postat av: Pearl

love the house I must say. you brave thing watching it all over again! what is it about though and how scary is it?

2012-05-04 @ 16:21:13
URL: http://thetigerwhocametotea.blogg.se/
Postat av: Agnes

Det här är min absoluta favortiblogg och jag har följt dig sen du började blogga hanna. vore så himla kul att få ta del mer av ditt liv för du är så jävla bra! jag glömmer ofta att kommentera, vet inte varför, men jag är alla fall inne här varje dag. hoppas du får tillbaka lusten att skriva och fota för du är så himla duktig på båda delarna. puss puss!

2012-05-05 @ 13:11:56
Postat av: Melwa

Men gud, vad fascinerande (men förstås hemskt) att läsa att en film fått dig att må så psykiskt dåligt! Vissa saker man ser fastnar bara, det växer man väl också av på något vis, men det är jobbigt när det blir så. Själv har jag alltid haft lätt att distansera mig från skräck baserad på övernaturliga fenomen, sådana filmer tycker jag bara är läskiga för stunden, men skräck baserad på mord eller människors grymhet klarar jag Absolut inte av. Har hemska minnesbilder från alla våldsfilmer jag såg som barn.Väldigt fint inlägg, anyway! Och jag absolut älskar det där huset. Själv såg jag den där filmen som elvaåring och har ofta tänkt att jag vill se om den, just för att huset är så vackert.

2012-05-09 @ 08:07:24
URL: http://melwabythegarden.blogg.se/
Postat av: sabina

Jag älskar den filmen, jag var lite äldre när jag såg den första gången, men tyckte ändå att den var läskig. Titanic är anledningen till jag vägrar åka allt vad båtar är. Film kan sätta sina spår antar jag.

2012-05-11 @ 21:03:27
URL: http://kjolhelaveckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0