mitt rum


För lite mer än två år sedan flyttade min andra bror ut. Vårt hus är egentligen alldeles för stort som det är nu för tre personer och två hundar. Jag har helt enkelt fått en egen våning vilket innebär en hall, ett badrum, ett stort rum som tidigare var barnens sällskapsrum och ytterligare ett rum (vilket i omgångar varit mina bröders sovrum) som är min garderob.
Jag är till och börja med extremt lat och slarvig vilket leder till att hela den här våningen är jordens värsta röra. Jag har lite för mycket kläder som bara ligger i högar. Jag har inte orkat byta möbler, lite i hopp om att flytta snart så att det inte ska behövas, utan låtit använda mina bröders gamla vilket inte varit jättefint.
När jag var i ukraina hade min bror plockat ut sin samling böcker som stått i mitt rum och sa till mig när jag kom hem "nu måste du göra om ditt rum för det var asjobbigt att plocka ur alla böcker". Så jag bestämde mig för att ta tag i saken efter han sagt det (och jag provat min öppna spis i mitt sovrum och upptäckt att den fungerar!!!).
Igår kväll hängde jag upp alla kläder som ska hänga i färgordning:

Och idag plockade jag och pappa bort den där fula hyllan som tog upp en hel vägg:


Till sist- såhär vill jag att mitt rum ska se ut:

+


jag vet att ni inte visat ett större intresse för min ukrainaresa (tagit emot rejält att uppdatera därför) men whatever.

Efter fyra dagar i kiev kom vi till charkov och ett hotell med 4 stjärnor och marmorlobby. "Ja!!" tänkte vi. Det där med 4 stjärnor verkade gälla från och med våning 6 och vi hade hamnat på trean. I våra rum läckte det från duschslangen åt alla håll, vattnet rann från kaklet när man satte igång handfatskranen och från taket droppade det ner på toaletten. Det värsta var kylan. Saken var den att efter något dygn vande man sig och allt det där blev mysigt. Jag och Vera sköt ihop våra sängar så alla kunde få plats.
Korridoren såg ut som tagen ur en skräckfilm:

Vi behövde inte gå ut i snön/haglet/regnet där ute för att röka någonstans eftersom man fick röka inne överallt:


Sista kvällen i Charkov hade vi pokerkväll och det måste varit en av de bästa kvällarna under hela resan. Vi satt i cirka fem timmar:


I Charkov var hösten lite tidigare än i Sverige:


Och varje gång man kunde sova tog man den (lyckan av att göra ett skolarbete och bli ditskjutsad med buss):


jag saknar ukraina ganska mycket. inte landet såklart utan klassen i ukraina.

Halloween
Gårdagens outfit som "corpse bride". Halloweenfirande på internatet, satsigt och alldeles jättebra. Ser väl inte dunderläskig ut men tro mig, det var jag!

classmatescharkov

Hemma från Ukraina


Det här är första bilden jag tog. Den är tagen på Arlanda och säger en hel del om resan : vi spelade jättemycket kort:


Efter en bra flygfärd var vi framme i Kiev. Vi fick vänta en evighet på passkontrollen och militären (som vi senare skulle upptäcka fanns överallt på varje gata) vakade över oss. Vi försökte växla pengar men varje växlingsställe stängde när vi raddade upp oss i kö utanför. Här är Julia med Kievs flygplanskatt:


Vi åkte buss till ett hotell som var förvånansvärt fräscht i förorten till Kiev. Det var mycket gnäll om att det var smutsigt till en början men då hade ju ingen insett standarden på de kommande.

Första kvällen fick vi äta en typiskt ukrainsk middag:


Jag trodde ukrainsk mat skulle vara typ som rysk. Det var den inte. Jag åt en torr chicken kiev (som inte ens är ukrainsk ursprunligen), soppa och inlagda grönsaker. Jag gjorde som tur var inte misstaget att ta det som såg ut som vitlöksbröd utan var torrt bröd doppat i vatten (något vi skulle stöta på fler gånger):


Sen åkte vi hem och sov så himla bra:


Det var allt den där första dagen. Jag är trött efter 12 dagar i ständigt sällskap, nya intryck och upplevelser.

fredagIdag kommer Hanna hem och det gör mig så himlans glad, trots att vi inte kommer att träffas igen fören om en vecka prick.
Denna helg blir det inte till att stanna på internatet. Vi ska fara med My och Filippa till Helsingborg. Imorgon blir det dans på halloweenmaskerad må ni tro!
Go helg på er!

TurkosI lördags gick jag och Ebba upp på åsen.
Vi åt prinsesstårta och drack kaffe på bageriet samt skådade en turkos himmel och världens vackraste utsikt. Så himla bra.


40 kronorKlänningen är köpt på Myrorna i Halmstad för 40 ynka kronor. Bästa myrorna jag varit på tror jag bestämt, efter Myrorna i Ropsten...såklart.
(Ojoj. Det blir kanske lite VÄL mycket modebloggigt här utan Hannas fina foton).

Idag är jag på uruselt humör för första gången på månader. Hela dagen går snett ovh trots att det är fredag så kommer helgen fyllas med skolarbete. Jag vill gå på kalas och ha det roligt men nejnejnej, hmmm.
Skriv någonting fint som hänt er nyligen, det har piggat upp mitt humör alla andra gånger bara för att ni är så jäklans bra! tack <3


MorgonljusPolon har jag fått av finaste Isabella, åh så jag tycker om den flickan. Hon är en sådandär som alltid får klassen på 10 gånger bättre humör och som skrattar jättemycket år allt möjligt! åh.

Bland det finaste med mitt rum är att såhär på hösten så når de första morgonsolstrålarna in genom mitt fönster. En sådan sak gör en mycket piggare mitt i all "snart kommer vintern" depp.

piké

Och så fyndade man en världsfin piké för 85 kronor.
Den har två ägare, Moa J och jag.


Imorgon far klassen till Malmö för att köpa tyg. Hyjedamig, jag som inte ens har den blekaste aning om hur mycket tyg man behöver!

Jag ska försöka hålla uppdateringen tät nu när jag står för allt bloggande eftersom att mitt hjärta har farit till Ukraina. Dock måste jag klaga lite över hur det blir med internet ibland här på landsbygden...
Tjohej på er!

Ipohe

Eftersom att jag är en förstklassig slöfock så orkar jag (som ni kanske märkt) nästan aldrig ta med mig kameran, därimot är iphonen ALLTID med, så här kommer några, lagom instressanta, iponebilder:
Spekulationer om min och Filippas andra ingång på modevisningen. Vi tänkte föreställa någon slags mutant eller siamesiska tvillingar. Hur kommer detta gå?
Jag var hemma förra helgen och fick pussa min älskling tills hon blev trött på allt gullande och gick och gömde sig under soffan.
Träffa mina Stockholmsflickor fick jag också förra helgen. Extas.
Deppad, halvfärdig lergubbe.
Våran bildlärare är världens finaste. Han kom tillbaka till internatet i fredags eftermiddag och lämnade massa filmer + godis till oss. Inte skulle vi få ha det tråkigt i helgen inte tyckte han. Åh, vilken fin skola va?

Lördagens resmål. 

Förutom att shoppa massor utav second hand så tog vi vuxenpoäng i form utav storhandling.
Vi har pluggat i pentryt och lekt att det är våran alldeles egna lägenhet.
Höststormarna och knarrande golv gav Moa mardrömmar, hon får sova hos mig tills hon känner sig redo att sova själv igen. Inget mig emot, mysigt tycker jag!
Årets sista picknick hade vi idag. 
På söndagskvällen kommer lite fler fina människor. Just nu pluggas det för fullt, inte visste vi att denna skolla var så pluggig.

(Förlåt för en bildbomb) Tack för ikväll!

all the things you saidigår klippte jag mig. idag har jag packat å packat å packat. imorgon bitti åker jag till ukraina 12 dagar. jag har med mig kamera och sådär. lyssnar på t.a.t.u och är så jävla pepp. vi ses alltså om 2 veckor!!

Jag älskar er så himlans jättemycket.


Vad har vi här då..? Moa, jag och Filippa. Åh jag tycker om dom så himlans mycket, det är inte klokt.

Nu kommer fredagskänslorna krypande och vi har nyligen vinkat adjö till våra skolkamrater för helgen. Tråkigt är det när nästan alla åker men nog är det underbart med lugn och ro också. Denna helg är det jag och Moa gånger 2 som stannar. Imorgon blir det utflykt till Halmstad! någon som bor där eller vet lite om staden, tips är välkomna!
God helg på er!

helloo


Det var ett önskemål om en spellista med alla mina bästa låtar under frågestunden. Här har jag gjort en. Jag insåg någonstans att det inte alls var lika lätt som det lät och från början hade jag väl tänkt att försöka strukturerera det. Det gick ju inte heller så bra. Men det finns väl tre olika kategorier på musik: musik jag aldrig slutar älska och fortfarande lyssnar på, musik som betyder något alldeles extra och musiken som jag har älskat men inte lyssnar på längre. I någon ordning ligger de ju inte dock så för er kan det bli svårt att se vad som är vad. Om det sen skulle vara en helt sanningsärlig lista utefter kategorierna skulle det vara ungefär 20 så mycket bowie.

ps. om två dar åker jag till ukraina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lousiana
Igår var alla textil/bildare på Lousiana i Helsingör. Det var magiskt!

he's not a boy


Vill klistra in alla bilder jag någonin hittat på Annie Monroe. Det är inte så att jag direkt lyssnar på hennes musik (the like är faktiskt riktigt jävla tråkig i min smak.) Men alltså förstår nog varför jag samlar bilder:

hanna svarar på frågor


Jag svarar på några av frågorna på frågestunden.

Hur gamla är ni och vad pluggar ni?
jag är 17 (fyller 18 om mindre än 2 månader dock!!) och jag går sista året på globala gymnasiet i stockholm.
kan inte du göra din absoluta multi-spellista med alla dina bästa låtar?!?!? självklart!! jag gör en innan jag åker till ukraina, okej?
är någon av er lite pirrigt kär i någon? + några fina filmtips?:):) nä. och filmtips har jag kanske inte så många. jag tittar rätt lite på film faktiskt.
Hanna, vad skulle du vilja heta om inte Hanna? Haha det finns så många fina namn. har alltid önskat att heta något annat eftersom hanna är så himlans vanligt namn. men något klassiskt svenskt som iris, hildur något.

langa bhstorlekar jag har 75c.

hanna: vad hade du helst valt: att bara få dricka kiss resten av ditt liv eller att slicka varje kvadratcentimeter av en offentlig toalett på trinidads flygplats?? helt klart slicka toaletten! kiss smakar fan inte gott.

vad har ni för kameror? Jag har en canon 450d.
gillar ni att skriva? typ tankar om livet och så. jag älskar att läsa sånt, som om, om ni skulle lägga upp typ lite längre texter vore det askul! Ni är så himla himla bra och fina, fred. Jag skriver mycket periodvis men ja nä jo kanske någon gång det hamnar på bloggen men det är inget som direkt lockar.

Hur ser drömpojken ut? Öh nja att det finns en sån men jag gillar skogshuggare.
Hur ser drömplagget ut? Allt Annie More någonsin satt på sig. Har blivit helt besatt av henne sistone. Ska göra ett inlägg med bara bilder på henne snart.

vad vill ni bli när ni är stora? just nu vill jag lära mig tyska flytande och göra whatever i tyskland.

hanna vem verkar skönast av hedvigs kompisar på internatet? from v to the anusessa.
Era tre största rädslor? Rädsla som i fobi? Ormar. Annars är jag rädd för jättemycket saker. framtid, vänskap osv osv
Var vill ni göra efter gymnasiet? Flytta till Berlin.
Vilka träningsformer är era favoriter? Haha jag har inte rört mig sen fyran. men jag gillar verkligen skidor (både utför och lång) och promenera.
Älsklingsgodis/-efterrätter? Jag älskar allt med choklad.

Hur känns lycka? 3 gram svart och en säsong married with children


Hur mycket pengar har ni att röra er med i månaden? 1050 kr, studiebidraget alltså.
Vad pluggar du Hanna? Sam/bild!

Boktips/filmtips? Filmer har jag inga just nu men böcker gör jag gärna ett inlägg om snart.
Favoritplats på jorden? mina bästa ställen på gotland.
Era största cravings just nu? ett par byxor som faktiskt sitter bra, ett bra par sneakers och något svart lagom klackat.

bästa tv-program samt tesort. arrested development är mitt bästa tv-program!! annars så downton abbey och modern family är vad jag tittar på nu. tesort är ganska svårt dock. jag dricker det som finns i skåpet.

Drömyrke? har inget, helt på riktigt.
Bästa böckerna? som sagt - ett bokinlägg snart.

Hanna..är det lagottovalpar? Helt underbara föder ni upp eller blev de bara så att ni vill tiken skulle få bli mamma. Till salu??? Ja! Det är mest så att vi ville att Selma skulle ha en avkomma som bara är vår. Hon fick ju sju och alla är sålda utom Elsa som vi ska behålla.

Om ni fick välja mellan Italien, Spaninen eller Grekland vart skulle ni åka? Idag? Italien - amalfi och runt om kring.

Var letar ni inspiration när ni verkligen är helt insperationslösa? deppar ihop när jag helt inspirationslös och brukar sällan leta. just nu mest från james d kellys blogg.
Är ni musikaliska? Tycker ni om att spela musik?:) Jag är fruktansvärt omusikalisk. Det är en plåga att försöka klappa i takt och sjunga när andra hör. Annars gick jag på piano i si sådär 5 år. Men jag älskar att lyssna på musik och sjunga när jag är bekväm och sådär.

 

Vad är egentligen en "hipster"? Haha i stockholm är det just väldigt populärt att vara "hipster". För mig betyder det att man är väldigt mån att bevisa att man kanske inte är fjortis/töntig längre utan vill visa upp sitt nya jag (har massvis med prakexempel på lager men ja.). Det är ju hipstertrender som kommit och gått sen 2000-talet men det är nu som stockholmstjejer. De konsumerar coolhet. Köper sig coolheten genom kläder och hår "ingen sett förut" (nähe färgade toppar eller hellilahår - never seen that). Sneakers/docs/creepers, hoodie, magtröja, stor jacka, keps, upprullade mössan och nike och american apparel och allt annat som ger mig ångest. (inte för att något tidigare nämnt är egentligen fult men hipsters är fan det sryyy<3)
favorit decennium? 2010-talet med inslag av 40-/50-/60-/70/90-tal.
vem är er favoritbloggkompis? assi?
är någon av er sexuellt frustrerad just nu? hedvig är :(
vem är The Bossy One inom ert förhållande? ganska lika måste jag säga. jag vet dock inte vad hedvig kommer svara. eller jag kanske är det när det gäller större saker och hedvig när det kommer till obetydliga detaljer som att gå armkrok (något jag kan avsky).
är ni duktiga i skolan? nä inte direkt. jag har ingen koncentarionsförmåga och gör sällan nåt men det blir ju ok i slutändan.
blir ni ofta igenkända på Stan? ofc. nä skoja
gillar ni idol? let's dance? MELLO? mello<3 i så fall.
tycker ni att andra bloggar suger? :) ibland ja, oftas inte.
Hanna. Du hade ju ganska långt hår och klippte av det i ett svep. Har velat klippa mig kort (à la alexa chung, surprise!) i ungefär ett år men vågar aldrig göra det. Tänker att jag kommer ångra mig, att jag inte kommer passa i det, att jag inte kommer kunna sätta upp håret, det blir fult när det är halvlångt, att jag inte kommer känna mig lika feminin osv i all oändlighet ungefär. Hur vågade du? Har du ångrat dig? Kan tillägga att jag just nu har väldigt långt hår. Längre än du hade. jag hade väl tänkt på det länge och sen så var det en dag då jag bara bestämde mig att idag ska jag gå till frisören. jag gick dit och bad honom klippa innan jag hann ändra mig. gjorde samma sak i åttan när jag hade hår som täckte brösten helt och hållet. det lärde mig väl att håret faktiskt växer ut. har inte ångrat mig en sekund.

(jag i åttan)

Kan inte du lägga upp en video när du sminkar dig? haha kanske nån dag

Är någon av er blyg? ja, helt beroende på situationen. men folk upplever nog oftast det som dryghet.
Har ni bra självkänsla? Har ni någonsin tyckt att ni är groteskt fula? nej. jadå. 6 dagar i veckan baby

är ni typ grova.. typ svär o sånt. citerar manne när jag ställde frågan till honom, vad han tycker alltså: "du är hämningslös men inte grov". många av mina tjejkompisar brukar dock påpeka att jag är för grov men det är nog en kombination av fula ord och oprydheten.

och vill du helst ha greve eller cheddar på din macka?? öh cheddar alla dar i veckan

om ni får välja mellan att sitta inne hela sommaren eller vara ute hela vintern, vad skulle ni välja då? vara ute hela vintern kanske? äh eller jag var fan inne hela sommaren så

Har ni hittat någon vacker kille med lockigt hår än? jag har ju alltid max<3

 


RSS 2.0