Slottsdröm


Nu har jag inte synts här på ett bra tag känner jag. Det kan bero på den anledningen att jag tappat bort kameraladdaren men det kan också bero på att jag inte är lika glamourös som Hanna just nu, inte åker jag in till Visby och shopprar blusar eller klipper håret i det gamla skolhuset. Nej jag sliter i den här gårdens café för ett tag nu och åh så jag älskar det. Så vackert och så fint folk.
Återkommer innom kort! (med bättre saker att säga/visa).

she was too young to fall in love


L0DPqm on Make A Gif, Animated Gifs

fett att komma till frisören cyklandes med folksam-kepsen och regnblöta underkläder för att sedan kliva ut fem tidningar senare och tro att jag är en lugglös syvlie vartan. jag är hemma för första gången på två dygn nu och vill bara sova. jag kan ju inte säga att jag och hedvig är dåliga på att leva låtsas-pensionärsliv till skillnad från hennes 50-åriga grannar. det mest chockerande med hemkomsten var om att selmas förstfödda einar har visat sig vara en flicka. god damn it nu måste vi hitta ett nytt tjejnamn på e.

djur


såhär såg einar, egon, elsa, edvin, edith, elliot och eskil ut när de precis hade fötts:

välkomna


Välkomna till Hanna & Hedvigs Cafe:

ökning




igår fick min hund 7 valpar. finast på jorden. jag har suttit som klistrad vid deras sida sen första valpen ramlade ut igår förmiddag. tror inte jag kommer flytta mig de närmaste veckorna.

=





Oredigerat och jättebra.

jag är en fågel




de enda enda bilderna jag tog i berlin med mobilen. saknar berlin liksom.

leave your baby all alone




idag har jag shoppat lite vilket jag ville visa på bilderna men ni ser ju själva - det gick ju sådär halvbra (har liksom tappat bort delar av mitt stativ). nu sitter hela familjen på helspänn eftersom det lär vara dags för hunden att valpa väldigt nu.

No Expectations




jag kom hem från berlin i söndags kväll - toksjuk. nu knaprar jag penicillin för brinnande livet. i olyckan fick jag ändå träffa min bästis igår för första gången på 3 veckor. så lite glad kan man väl vara ändå.

Löst dilemma



Jag har länge, länge gått och stört mig på det faktum att ingen okej-billig klädkedja säljer en okej högmidjad bikini. Varför kan dom bara inte fixa det när det är sådan efterfrågan?
Gissa bara om jag blev nöjd då jag hittade ett par tanttrosor i bikinityg? fint, och skönt som attans att slippa känna sig naken på stranden. Båda från Kaphal för er som undrar.
(Tyckte att denna bikini var tillräckligt påklädd för att visas på bloggen).
IKVÄLL KOMMER HANNA HIT, JAG DÖR AV GLÄDJE.

loppisfynd


 
Loppisfynd som köptes för en extremt blygsam summa förra veckan. Båda två skall fyllas med kläder och följa med mig till internatrummet som kommer till att bli min bostad det kommande året. För er som missat det så börjar jag på Apelrydsskolan som ligger i utkanten av Båstad, precis vid Norrvikens trädgårdar. Apelrydsskolan har ett internat för elever med lång resväg och det är just det som jag ser som mest fram emot. Självklart så gör det fruktansvärt ont att lämna alla här hemma, i vissa stunder tvivlar jag på om jag kommer klara det, men tanken på att uppleva någonting alldeles nytt är oemotståndligt lockande. Jag kommer läsa en estetisk linje som heter "Etisk modedesign". Om ni är nyfikna kan ni ju alltid läsa lite mer om skolan här.

nur hier


här är lite berlin bilder från senaste veckan:

ernst, julia och jag hade tacofredag i fredags:


några dagar hade samma gäng (+isak) haft monopolkväll. ernst hade råkat köpa den äckligaste ölen vi någonsin smakat:



morgonen efter tacofredag åt jag tacofrukost med håkan och max:


fika med max som ser ledsen ut efter vi bråkat:


max tågluffade med bland annat simon och johan:


när de åkte i söndags kom istället manne, issa och sonia hit:

idag har vi shoppat:

sen har vi sovit jättemycket:

Virvelvind



Jag är verkligen "inne" i sommaren nu. Sådär att jag inte blir uttråkad av att ligga och titta upp i himlen i flera timmar, sådär att jag omöjligt kan avgöra vilken dag det är och sådär så att det enda jag vill är att cykla iväg på utflykter precis hela hela tiden. För mig står tiden still och det finns ingenting jag måste tänka på, ingenting att oroa sig över. I mig finns inte längre någon ångest och jag känner bara en känsla utav nyfikenhet och förväntan. Nu är allt hundra procent säkert, jag har kommit in på den skola jag drömt om i flera år och ingen, precis ingen vet vad som kommer hända i höst.
Åh. Ibland är sommaren så underbar att jag glömmer att vi har en blogg att ta hand om, jag ursäktar för det och försöker istället skylla på ett segt internet. Hoppas ni njuter lika mycket som jag. Det enda som saknas här på gotland är Hanna.
(Sedan hade jag en bild på ett par loppisfynd att visa er men den bilden ville minsann inte visa sig på bloggen, ursäktar).

leker livet


jag passar på att sno bilder av julia för att visa att jag mår okej. ni verkade verkligen ta mitt inlägg som började lite deppigt på väldigt allvar. för jag har det verkligen jättebra.
igår när jag vaknade vid 9-tiden på kvällen gick jag hem till julia och ernst. ernst ser ni här vid monopolbordet minus monopolet:

här är även julias facebookbild (vilken jag taggat av mig från: vill påpeka som bloggerska att man inte alltid blir bra på bild höhö), den är tagen i måndags.


nu sitter jag på jobbet och sen igår har jag fick sammanlagt två faktiska uppgifter. leker livet

Put some new shoes on





Nya skor som är secondhand, såklart.

På tal om nya skor så gick jag och såg min 12-13 års förälskelse Paolo Nutini på festivalen (Hey, I put some new shoes on, ni vet!). Nu är jag lika kär i honom igen som jag var för 3-4 år sedan. Han är så vacker att man bara måste fälla en tår då man ser honom.

en annan dag




i förrgår kväll skulle jag kunnat skrivit ett inlägg här om hur ensamt det känns att inte ha en enda trygghet. där någongång, kanske 10 minuter efter mamma åkt som jag insåg att det är såhär det känns att vara alldeles ensam. Nu låter det hela fruktansvärt dramatiskt men det var så jag upplevde min första natt helt ensam. för javisst har jag väl varit på en massa olika läger som liten, bott ensam på hostel, sovit ensam hemma/på landet men aldrig utan en människa att se till och få kontakt.
På morgonen var det sedan dags för min första arbetsdag. Den gick varken sämre eller bättre än jag trott. Det hela kändes så surrealistiskt - mycket eftersom ingen förstått vem jag var utan trodde att jag vanligtvis jobbar på motsvarande byrå i sverige. De andra förväntade sig därför att jag ska ha eget arbete att utföra och att relevanta reklamrelaterade meningar skulle poppa ut ur min mun. men alla är sådär snälla och tycker jag är så svensk och att min ögonfärg är så fin (lol). jag känner mig mer som ett barn under sjukdag som får sitta med än en faktiskt slitande arbetare.
jag slutade vid sextiden och åkte hem för att byta om eftersom jag skulle äta middag hemma hos julia och ernst. de hade lagat den godaste köttfärsåsen. tillsammans skrev vi vidare på deras öl/vin-bok för att sedan träffa vänner till julia vid namn axel och fred som bananskalat in på en spontan tågluff. efter att ha druckit god öl med tidigare nämnda kom grabbarna som skulle sova över hos mig. de fick lov att lämna av sig sina ryggsäckar i lägenheten för att vi sedan skulle hitta ett sista fint ölstället. vi var inte alls hemma sent men jag och max (som inte setts på 100 år) uppdaterade varandra tills klockan inte var många timmar innan denna arbetsdag började.
nu sitter jag framför datorn på jobbet med lite för röda sömnlösa ögon och inte en enda arbetsuppgift.

ps. jag ska ta med mig kamera ikväll.

Festivalsömn

Nu har jag precis vaknat upp ur en 16,5 timmars lång sömn och det känns som om jag skulle kunna sova sexton till. Ni som någon gång varit på en fem dygns lång festival vet hur jag känner mig. Nu ska jag ut på stan och lämna in engångskameran och sånt, ska bli spännande att se de bilderna sen.

Fred och kärlek

Åh. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Peace and Love var så obeskrivligt underbart, jag har träffat så många konstiga personer och jag har aldrig upplevt så mycket "fred och kärlek", jag har dansat, skriktigt bort min röst, svimmat på två konserter (The strokes och Håkan) varav jag fick publiksurfa till "medvetslösa skjulet" och det var det top 3 bästa stunderna i mitt liv (publiksurfingen alltså), jag har sovit högst tre timmar per natt och jag har bara ätit burkmat och godis, jag har....
jag har så mycket mer men det här inlägget har redan tagit 40 minuter att skriva på grund utav sömnbrist så jag avslutat innan det blir för långt och tråkigt.
Tusen kramar till er bloggläsare som kommit och sagt hej. Jag tror inte ni anar hur glad jag blir och jag lovar att min röst inte låter som en pojkes i målbrottet. Den här festivalen lär jag se nästa år igen.

mitt<3




jag har flyttat in i min tillfälliga lägenhet i berlin. den är gigantisk. jag fattar inte. verligen inte. två rum och stort badrum och mamma hade förberett mig en 30kvadratere utan fönster. jag är lycklig - om vi bortser från att det knappt är 10 grader och regnet öser ner non-stop. imorgon åker mamma hem, på måndag börjar mitt jobb och efter det är det bra människor som kommer och åker de närmaste två veckorna. bara sommaren kommer tillbaka så!

working woman



en bild jag tog när det var sådär coolt med fotbilder när jag var i berlin nångång. ps. jag tar med mig datorn dit så ni kommer få toppenuppdatering!!

För tillfället befinner jag mig på det svenska BBDO som något slags förberedande moment inför BBDO i Berlin. I tristessen att besvara ett telefonsamtal en gång i timmen så har jag gått igenom lite bloggarkiv. Det slår mig så ofta (precis som många andra bloggare) att det är så få som kommenterar jämförelsevis med statistiken. Jag blir så nyfiken på vilka alla ni är. Vilka är ni? Kan ni inte berätta? Namn (om ni vill), ålder, varifrån ni kommer och varför/hur länge ni följt mig eller Hedvig. Eller bara om er själva - er livshistoria, favorit tv-serien, favoritlukt osv. 
Och allra helst berätta något roligt som kan underhålla mig en tråkig, dimmig och regning arbetsdag! (Ni är verkligen så fina läsare)

RSS 2.0